MASTER-PROBLEM

Uzywam orginalnych wersji programow CAD/CAM

tak
9
69%
nie
4
31%

Liczba głosów: 13

Awatar użytkownika

Autor tematu
luk_asz01
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2

MASTER-PROBLEM

Post napisał: luk_asz01 » 20 wrz 2009, 21:35

witam, zabrzmi to teraz troche glupio ale napisze:
czy ktos z was uzywa pirackiego mastercama? ja nie uzywam, ale pytanie mam do posiadaczy owych pirackich wersji sciagnietych z neta. czy smiga on wam dobrze, bo spotkalem sie z takim mastercamem gdzie : w sciezkach konturowych, po wybraniu narzedzia i przejciu do PARAMETRU KONTURU wywala program. prosze o odpowiedz tych co posiadaja nielegalne kopie, moga byc na priv, by mastra oczy nie bolaly od czytania o nieleglanycjh kopiach

Awatar użytkownika

KAJOS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: KAJOS » 20 wrz 2009, 22:33

"Na spowiedzi powiedziałem księdzu, że ściągałem nielegalnie programy i gry (też MASTRECAMA). Oczywiście na własny użytek, ponieważ nie jestem
piratem. Ksiądz powiedział, że mam zwrócić skradzione rzeczy. Powiedziałem, że nie wiem jak to zrobić, wtedy on powiedział
żebym przekazał je komuś potrzebującemu, więc udostępniam je na chomiku za darmo..." :mrgreen:
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

Obrazek

Awatar użytkownika

Autor tematu
luk_asz01

Post napisał: luk_asz01 » 21 wrz 2009, 16:53

a czy ta wersja z chomika smigala bez zarzutow? jesli tak ,to jak nazwales swojego chomika :D
ten to zachomiczyl :) MJTP

SACZI

Post napisał: SACZI » 23 wrz 2009, 21:41

Ja wersję z chomika uzywałem przez 2, może 3 tygodnie.
Spisywała się dobrze, ale ja raczej powierzchnie przycinałem/wyciagałem, rysowałem kreseczki itp.
Jak się nauczyłem, dowiedziałem się, ze Zalco "legalną" demówke udostepnia, więc chmika pogoniłem.
Potem zas dostałem nówkę nieśmiganą w pieknym, szarym pudełku z odpadów (bo Mastercam ekologiczny jest :cool: ) MCAM'a w wersji X4 na 5 osi.
No i ta super legalna wersja potrafi sie po kilka, kilkanaście razy dziennie wywalić w róznych sytuacjach.
Dzisiaj np MCAM zawiesił mi sie przy zmianie narzedzia. Pech chciał, że od 1,5h nie zapisałem pracy ...
Innym razem znikaja mi ikony z przycisków i pojawia sie komunikat "blebleble resources required".

RAJMUND
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: RAJMUND » 24 wrz 2009, 13:34

to ja już się w końcu pogubiłem,
pytanie dotyczy nielegalnych wersji czy legalnych?
bo w naszej firmie, jest legalne oprogramowanie, i nic sie nie wywala nic się nie przycina
chodzi jak powinno.
a w innych wersjach to może i różnie bywa.

Z tego co widziałem na stronie mastercam`a to można dostac bezpłatne demo , reklamują że z zapisem.

A koledze Saczi radze sie ze swoim sprzedawcą skontaktować, bo jakoś dziwnie to brzmi że jednym wszystko działa a komuś nie...

no i proponuję uruchomić opcję auto zapisu na wypadke gdyby nagle prądu w firmie zabrakło :lol:

SACZI

Post napisał: SACZI » 25 wrz 2009, 12:59

RAJMUND pisze: A koledze Saczi radze sie ze swoim sprzedawcą skontaktować, bo jakoś dziwnie to brzmi że jednym wszystko działa a komuś nie...
NIe dzieje się tak tylko na moim komputerze.
NIe dzieje się tak tylko z wersja X4 - w X1 były inne problemy ze stabilnością.
Zalco juz zostało poinformowane.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mastercam”