Praca dyplomowa w programie Mastercam
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 8
-
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 4
Rysujesz zewnętrzny kształt korbowodu i według tego kształtu (konturu) frez wykonuje droge no to to jest frezowanie po konturze. Frez ma zadany stałą głębokość w osi Z i wykonuje tylko ruchy w osiach X i Y. Wierszowanie inaczej obróbka powierzchniowa jest to obróbka złożonych kształtów np. frezowanie fazki frezem kulowym albo poprostu frezowanie jakieś formy wtryskowej.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
no nie do konca, wierszowanie to jest metoda danej obróbki - czyli sposób prowadzenia narzedzia, najczęsciej obróbka typu zigzag albo w jedna stronePosi pisze:Wierszowanie inaczej obróbka powierzchniowa jest to obróbka złożonych kształtów
natomiast rodzajów obróbki powierzchniowych jest kilkanaście, najczęsciej jesli chodzi o przygotowany model uzywa sie obróbek powierzchni po tworzących, no ale otwory mozna potraktyowac zarówno jako wiercenie, albo frezowanie otworu albo obróbka kieszeni, wszystko zalezy od wielkosci zarowno samego otworu jak i średnicy narzedzia, temat rzeka jesli chodzi o sposoby doboru danej obróbki do obranego modelu.
taki korbowód jest za prosty na prackę.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
Temat już wybrany. Wybrałem ,,proces technologiczny ślimaka jednozwojnego na tokarkę CNC" prowadzący powiedział, że temat da radę wykonać więc się na niego porwałem. Chyba dlatego ,ze w życiu prywatnym wykonuje ślimacznice , więc element współpracujący mnie zainteresował.
[ Dodano: 2016-04-24, 13:33 ]
Temat już wybrany. Wybrałem ,,proces technologiczny ślimaka jednozwojnego na tokarkę CNC" prowadzący powiedział, że temat da radę wykonać więc się na niego porwałem. Chyba dlatego ,ze w życiu prywatnym wykonuje ślimacznice , więc element współpracujący mnie zainteresował.
[ Dodano: 2016-04-24, 13:33 ]