THC nie działa
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
THC nie działa
witam wszystkich
do wypalarki mam zainstalowane thc
ale coś mi nie działa
znaczy sie mach3 nie reaguje na sygnały os Z nie rusza sie jak stawie 12 mm to tyle jest
sygnały dochodzą ze sterownika thc kontrolki w diagnostyce zapalają sie wienc coś jest chyba nie tak w ustawieniach thc
ktoś mi powie co zle zrobiłem?
czy posiadacie materiały na temat thc? bo tyle co czytałem to miało byc proste a nie jest
do wypalarki mam zainstalowane thc
ale coś mi nie działa
znaczy sie mach3 nie reaguje na sygnały os Z nie rusza sie jak stawie 12 mm to tyle jest
sygnały dochodzą ze sterownika thc kontrolki w diagnostyce zapalają sie wienc coś jest chyba nie tak w ustawieniach thc
ktoś mi powie co zle zrobiłem?
czy posiadacie materiały na temat thc? bo tyle co czytałem to miało byc proste a nie jest
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Witam
Kolego na początku chciałem poinformować, ze : twoj nick: "plazmar" nie ma nic wspolnego z firmą PLAZMAR.
Jako czlowiek z zespolu firmy plazmar pomogę Ci w rozwiązaniu problemu, ale mam prośbę abyś zmienił swój nick jesli to mozliwe.
Napisz czy masz macha w pelnej wersji??
Jakiego sterownika cnc uzywasz?
Jaki moduł thc??
Firma PLAZMAR pomoże w rozwiązaniu takiego problemu:)
Pozdrawiam
Kolego na początku chciałem poinformować, ze : twoj nick: "plazmar" nie ma nic wspolnego z firmą PLAZMAR.
Jako czlowiek z zespolu firmy plazmar pomogę Ci w rozwiązaniu problemu, ale mam prośbę abyś zmienił swój nick jesli to mozliwe.
Napisz czy masz macha w pelnej wersji??
Jakiego sterownika cnc uzywasz?
Jaki moduł thc??
Firma PLAZMAR pomoże w rozwiązaniu takiego problemu:)
Pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
podpowiem że trzeba postawić ptaszka w config/ports & pins/mill options
jak już to zrobisz podepnij sobie do płyty na sygnały tak dla testu thc up i down , oczywiście skonfiguruj je w inputs signal
włącz thc na głównym panelu i pobaw się
jak zadziała to dopiero podepnij sterownik , ustaw napięcie referencyjne i wio
jak już to zrobisz podepnij sobie do płyty na sygnały tak dla testu thc up i down , oczywiście skonfiguruj je w inputs signal
włącz thc na głównym panelu i pobaw się
jak zadziała to dopiero podepnij sterownik , ustaw napięcie referencyjne i wio
Mach3 + CSMIO =

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Tu masz link i screeny gdzie tego ptaszka postawić. Jesli masz demo to thc chyba nie dziala jak dobrze pamietam
[ Dodano: 2013-03-08, 07:39 ]
http://www.akcesoria.cnc.info.pl/thc_rwp.htm
[ Dodano: 2013-03-08, 07:39 ]
http://www.akcesoria.cnc.info.pl/thc_rwp.htm
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
sprzecik to
http://www.akcesoria.cnc.info.pl/thc_controller.htm
i płytka od sponsora SSK-MB1
ptaszki stawiałem w ustawieniach
sygnały też są OK bo zapalają sie tak jak powinny w ustawieniach
mach3 jest z pełną wersją kupioną bezpośrednio u producenta i wszystko gra czyta dobrze pliki nawet 3 tys linijek idzie
dziś wpadłem na pomysł zmienić piny ale bez elektu
jak ustawie Z15 to tyle zostaje mach dostaje sygnały ale nie reaguje jak by THC nie właczało sie
http://www.akcesoria.cnc.info.pl/thc_controller.htm
i płytka od sponsora SSK-MB1
ptaszki stawiałem w ustawieniach
sygnały też są OK bo zapalają sie tak jak powinny w ustawieniach
mach3 jest z pełną wersją kupioną bezpośrednio u producenta i wszystko gra czyta dobrze pliki nawet 3 tys linijek idzie
dziś wpadłem na pomysł zmienić piny ale bez elektu
jak ustawie Z15 to tyle zostaje mach dostaje sygnały ale nie reaguje jak by THC nie właczało sie
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Kolego wszystko jest w linku co podałeś a w poprzednim te same ustawienia tylko pod inny sterownik
włączyłeś thc na głównym panelu ?? bo bez tego to ci nie pójdzie
Jeśli piszesz że w diagnostyce zapalają się diody Torch up i down i ustawiłeś wszystko jak w linku to pozostaje ci tylko włączenie na głównym panelu THC
A licencja na pewno dobra ? Bo podobno ktoś w Polsce ostatnio sprzedaje lipne licencje, bo bez licencji nie odpalisz THC
włączyłeś thc na głównym panelu ?? bo bez tego to ci nie pójdzie
Jeśli piszesz że w diagnostyce zapalają się diody Torch up i down i ustawiłeś wszystko jak w linku to pozostaje ci tylko włączenie na głównym panelu THC
A licencja na pewno dobra ? Bo podobno ktoś w Polsce ostatnio sprzedaje lipne licencje, bo bez licencji nie odpalisz THC
Mach3 + CSMIO =