Panowie pytanie

Czy ktoś używa Mach2 na komputerze o takiej lub podobnej konfiguracji:
Pentium II 300 MHz
Ram 192 MB
Win2k
zastanawiam się ...

ale głupoty pierni....... jakich mało - jak nie wiesz to lepiej nie zaczynaj i nie wymyślajBędzie niesamowicie wolny, zacinał się (motory będą zwalniać , kroki gubić, itd.)
pit202 pisze:ale głupoty pierni....... jakich mało - jak nie wiesz to lepiej nie zaczynaj i nie wymyślajBędzie niesamowicie wolny, zacinał się (motory będą zwalniać , kroki gubić, itd.)
a moze masz za male silniki, a czepiasz sie slabego kompa i ilosci Mhz , co ma piernik do wiatraka ?mam silniki po 1Nm plus sterowanie na a3977
aha - to znaczy ze uzywanie kompa jakiego napisalem i majac doswiadczenie znaczy ze pozjadalem wszystkie rozumy ?o ale jeśli pozjadałeś wszystkie rozumy to ok
pit202 pisze:a moze masz za male silniki, a czepiasz sie slabego kompa i ilosci Mhz , co ma piernik do wiatraka ?mam silniki po 1Nm plus sterowanie na a3977
pit202 pisze:Cytat:
o ale jeśli pozjadałeś wszystkie rozumy to ok
aha - to znaczy ze uzywanie kompa jakiego napisalem i majac doswiadczenie znaczy ze pozjadalem wszystkie rozumy ?
pit202 pisze:ale głupoty pierni....... jakich mało
bo to prawda, uzywasz laptopa do macha, wiadomo ze laptop to nie taki zwykly komputer, moze tylko zachowuje sie podobnie, wyjawiasz jego bolączki na temat USB i porównujesz go do kompa P2 na którym klawiatura i myszka chodzi na PS2 , w którym nie ma tabliczki dotykowej , nie mam nic przeciwko, ze szybszy komputer jest lepszy , ale czy uzywales normalnego kompa o podobnych parametrach zeby napisać to z wlasnego doswiadczenia ? czy wszystko porownujesz do swojego złego laptopa ? ( prosze tylko nie pisz ze do tego kompa mozna podlaczyc mysz na usb )nie nie to sie tyczypit202 pisze:ale głupoty pierni....... jakich mało
jezeli tak odbierasz moje wypowiedzi to przepraszam, nie zamierzalem ....... ale jak mowisz o gubieniu kroków bo mało MHZ to .... ( brak słów ) ....... tak czy inaczej komputer i laptop nawet z takim samym prockiem chodzi jakby wolniej ( takie odczucie )nie zamierzam się kłócić, a już na pewno wyzywać czy obrażać !
na moim sprzecie ( moze nie P2 ale P3 ) uruchamiałem rozne programy małe i wielkie , nie odnotowalem takich przypadków aby ruch myszką powodował jakies zakłócenia, jedyne czego nie mogłem robic to ogladac w tym czasie WWW ( animacje flash pozerają 100% takiego procka ) Ty natomiast masz problemy na conajmniej 4krotnie szybszym sprzęcie , czy da rade ? sam wyciągnij wnioski.Gdyby rozważyć ten przypadek to jak myślisz jeśli P4 nie radzi sobie to P2 kilkakrotnie wolniejszy z duża słabszą pamięcią operacyjna i zdolnościami obliczeniowymi (l1.l2 i ram) da sobie rade ?