moze ktos udostepnic swoja konfiguracje Mach3 z komputerem??
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 9
moze ktos udostepnic swoja konfiguracje Mach3 z komputerem??
najlepiej jako screen ekranu z ustawieniami portów i pinów...itd
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 6
-
na te konfiguracje ze strony www.akcesoria.cnc.info.pl
patrzyem i nadal nie dziala...
a co do maila to moze partiami???
mam "zwykla" poczte..10Mb nie wiecej jak pokazuje zycie...
[email protected]
patrzyem i nadal nie dziala...
a co do maila to moze partiami???
mam "zwykla" poczte..10Mb nie wiecej jak pokazuje zycie...
[email protected]
-
-
-
-
wszedlem i uruchomilem drivertest...
i wychodzi na to ze jest dobrze....
druga sprawa jest taka:
na stronie http://www.akcesoria.cnc.info.pl/mach2_konfig.htm
w zakladce :
testowanie pinów wejściowych oraz wyjściowych
w pierwszym akapicie pisze:
"Po konfiguracji pinów proponujemy przetestowanie poprawności podłączenia oraz konfiguracji programu. W tym celu na ekranie głównym wciskamy klawisz Diagnostics Alt-7(dolny prawy róg ekranu, skrót Alt+7), co powoduje przełączenie się na okno, na którym wyświetlona jest lista pinów wejściowych i wyjściowych (Inputs i OutPut). Lista ta jest widoczna w prawym górnym rogu ekranu. Przy ręcznym załączaniu krańcówek powinny się zapalać żółte lampki przy odpowiednich etykietkach. Jeśli tak się nie dzieje prosimy o sprawdzenie konfiguracji pinów wejściowych oraz poprawności połączeń elektrycznych. Podobnie możemy przetestować sygnały wyjściowe, tj. sygnały Enable oraz Output.. Jeżeli klikniemy na przycisk Reset, tak aby świecił się na zielono, to przy wyjściu Enable 1 powinna palić się czerwona lampka. Podobnie możemy przetestować wyjścia, które zaznaczyliśmy podczas konfiguracji jako aktywne (#1 oraz #2). Uaktywniając je z poziomu głównego okna (Alt+1) klikając przycisk Spindle CW F5( prawy dolny róg okna) przy wyjściu #1 powinna palić się czerwona lampka.. (...)"
wytłuszczonym drukiem podkreslilem o zdanie ktore mnie zastanawia, mianowicie o jakie ręczne załączanie krancówek chodzi???
ja mam podłączone po 4 przewody od kazdego silnika krokowego do płyty sterownika i tyle...
i wczesniej na wersji testowej z ww strony i takich ustawieniach konfiguracyjnych ten program testowy dzialal ale bylo ograniczenie w ilosci linii G-codu...
a teraz nie moge skonfugurowac Mach-3 mimo ze drivertest (na zdj) pokazuje ze jest OK...
i wychodzi na to ze jest dobrze....
druga sprawa jest taka:
na stronie http://www.akcesoria.cnc.info.pl/mach2_konfig.htm
w zakladce :
testowanie pinów wejściowych oraz wyjściowych
w pierwszym akapicie pisze:
"Po konfiguracji pinów proponujemy przetestowanie poprawności podłączenia oraz konfiguracji programu. W tym celu na ekranie głównym wciskamy klawisz Diagnostics Alt-7(dolny prawy róg ekranu, skrót Alt+7), co powoduje przełączenie się na okno, na którym wyświetlona jest lista pinów wejściowych i wyjściowych (Inputs i OutPut). Lista ta jest widoczna w prawym górnym rogu ekranu. Przy ręcznym załączaniu krańcówek powinny się zapalać żółte lampki przy odpowiednich etykietkach. Jeśli tak się nie dzieje prosimy o sprawdzenie konfiguracji pinów wejściowych oraz poprawności połączeń elektrycznych. Podobnie możemy przetestować sygnały wyjściowe, tj. sygnały Enable oraz Output.. Jeżeli klikniemy na przycisk Reset, tak aby świecił się na zielono, to przy wyjściu Enable 1 powinna palić się czerwona lampka. Podobnie możemy przetestować wyjścia, które zaznaczyliśmy podczas konfiguracji jako aktywne (#1 oraz #2). Uaktywniając je z poziomu głównego okna (Alt+1) klikając przycisk Spindle CW F5( prawy dolny róg okna) przy wyjściu #1 powinna palić się czerwona lampka.. (...)"
wytłuszczonym drukiem podkreslilem o zdanie ktore mnie zastanawia, mianowicie o jakie ręczne załączanie krancówek chodzi???
ja mam podłączone po 4 przewody od kazdego silnika krokowego do płyty sterownika i tyle...
i wczesniej na wersji testowej z ww strony i takich ustawieniach konfiguracyjnych ten program testowy dzialal ale bylo ograniczenie w ilosci linii G-codu...
a teraz nie moge skonfugurowac Mach-3 mimo ze drivertest (na zdj) pokazuje ze jest OK...
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
chodzi o to że naciskasz palcem na krańcówkę przycisk bądź co tam masz i sprawdzasz czy zapaliła sie lampka czy nie
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-