brak płynności w mach 2
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 15
brak płynności w mach 2
witajcie mam problem z ustawieniem płynności pracy silników wygląda to tak jakby mach przyhamowywał na każdym punkcie i zaczyna przystawać i przyspieszać nie we wszystkich momentach najgorzej jak obrabia po łuku osi Z co jest nie tak ??
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
dysk to mały masz minimum do kompatybilnosci to 40G
procek dobry wystarczy ale te rimmy ...
chyba masz jakis seryjny komputer IBM ?
obecnie pracuje na AMD 4x2.2Ghz 8Gb ddr2 800hz raid 1 320Gb 32Mb bufor karta zintegrowana monitor 19 cali Lg płyta głuwna Asusa :/ i Xp
niby dobry a miałem problemy na początku cioł mi sie o dziwo wienc zmniejszyłęm ekran do 16 bitów rozdzielczosci i machchodzi normalnie widac problemy ze sprzętem
sprawdz czy nie masz poprzedniego sterownika portu macha bądz czegos innego wykorzystującego te zasoby w biosei włącz ECP i Epp
procek dobry wystarczy ale te rimmy ...
chyba masz jakis seryjny komputer IBM ?
obecnie pracuje na AMD 4x2.2Ghz 8Gb ddr2 800hz raid 1 320Gb 32Mb bufor karta zintegrowana monitor 19 cali Lg płyta głuwna Asusa :/ i Xp
niby dobry a miałem problemy na początku cioł mi sie o dziwo wienc zmniejszyłęm ekran do 16 bitów rozdzielczosci i machchodzi normalnie widac problemy ze sprzętem
sprawdz czy nie masz poprzedniego sterownika portu macha bądz czegos innego wykorzystującego te zasoby w biosei włącz ECP i Epp
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Mam dokladnie ten sam problem. Podobno nalezy wylaczyc tryb CV aby nie bylo efektu start/stopu po kazdej linijce wykonywania g-codu. Ktos moze mi powiedziec tylko gdzie w Mach3 sie wylacza ten tryb???!!!??? Na ekranie jest zaznaczony na zielono, jednak nie mozna na niego kliknac (tnz mozna ale nie zmienia sie tzn nie wylacza sie)
-
kolega już sobie poradził bo jak narazie mi tez tnie dziś wymianke zrobie na dysk 40 gbmysliwy82 pisze:Mam dokladnie ten sam problem. Podobno nalezy wylaczyc tryb CV aby nie bylo efektu start/stopu po kazdej linijce wykonywania g-codu. Ktos moze mi powiedziec tylko gdzie w Mach3 sie wylacza ten tryb???!!!??? Na ekranie jest zaznaczony na zielono, jednak nie mozna na niego kliknac (tnz mozna ale nie zmienia sie tzn nie wylacza sie)
i zobaczye czy bedzie lepiej
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
Co ma wspólnego pojemność dysku z płynną pracą programu.k-m-r1 pisze:dysk to mały masz minimum do kompatybilnosci to 40G
Wymagania systemowe Mach2:
Windows 2000/XP
1Ghz CPU
512MB RAM
Nie zintegowana karta video wyposarzona w conajmniej 32MB RAM
Stacjonarny komputer PC (laptopy ze względu na system oszczędzania energii mogą powdować kłopoty z uzyskaniem prawidłowych impulsów kroku)
Spróbuj w ustawieniach Motor Tuning zmniejszyć szybkość i przyspieszenie.
-
już to robiłem i nic nie działa szybciej program jest do bani i czekam dziś będę instalować macha 3045 i tam zobaczę parę opcji po prostu wygląda na to ze źle czyta kodkazek168 pisze:Co ma wspólnego pojemność dysku z płynną pracą programu.k-m-r1 pisze:dysk to mały masz minimum do kompatybilnosci to 40G
Wymagania systemowe Mach2:
Windows 2000/XP
1Ghz CPU
512MB RAM
Nie zintegowana karta video wyposarzona w conajmniej 32MB RAM
Stacjonarny komputer PC (laptopy ze względu na system oszczędzania energii mogą powdować kłopoty z uzyskaniem prawidłowych impulsów kroku)
Spróbuj w ustawieniach Motor Tuning zmniejszyć szybkość i przyspieszenie.
jak co napisze
-
z płynnascią maszyny na łukach
[ Dodano: 2009-04-28, 13:53 ]
i żeby nie było jest ten sam problem z mach 3 upublicznie film tam widać co się dzieje jak robi bryłe ( łuki oś x i z ) i dalej nie wiem co robić już ustawiałem przyspieszenie oś Z ma najszybsze i przyspieszenie i wartość m/s i dalej to samo siedzę i główkuje nad tym CV mode co się pali na zielono ale nie wiem jak to wyłączyć ma ktoś pomysł zużycie procesora idzie 30 % przy wykonywanym programie
[ Dodano: 2009-04-28, 13:53 ]
i żeby nie było jest ten sam problem z mach 3 upublicznie film tam widać co się dzieje jak robi bryłe ( łuki oś x i z ) i dalej nie wiem co robić już ustawiałem przyspieszenie oś Z ma najszybsze i przyspieszenie i wartość m/s i dalej to samo siedzę i główkuje nad tym CV mode co się pali na zielono ale nie wiem jak to wyłączyć ma ktoś pomysł zużycie procesora idzie 30 % przy wykonywanym programie