Załączenie plazmy wywala błąd
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
czym wywołujesz odpalenie palnika jaka komenda?
może tam jest bląd? progam wiesza sie i wywala
ekranowanie przewodów nie ma aż takiego znaczenia
brak powoduje zakłócenia ale nie tyle by coś włączyć..
lepiej sprawdź wtyczki i czy przewody nie połamane uszkodzone może coś sie ztykac łączyć lub podanie nieodpowiedni sygnał
może tam jest bląd? progam wiesza sie i wywala
ekranowanie przewodów nie ma aż takiego znaczenia
brak powoduje zakłócenia ale nie tyle by coś włączyć..
lepiej sprawdź wtyczki i czy przewody nie połamane uszkodzone może coś sie ztykac łączyć lub podanie nieodpowiedni sygnał
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
tych co idą do krokowców czy sygnałów step/dir...darek-d27 pisze:problem był w skrzyni sterowniczej przewód do załączania palnika był za blisko przewodów od sterowania silnikami krokowymi
Dziś przy dziewiczym załączeniu plazmy spalił mi się chińczyk na tb...
i mam mieszane uczucia czy to od tego przewodu właśnie jakieś zakłócenia poszły czy po prostu chińczykowi odwaliło...
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
A przewody macie ekranowane?darek-d27 pisze:tych co idą do krokowców , a program wywalał na zasadzie e-stop czyli trzeba było nacisnąć RESET - PRESS RESET i to nie zakażdym razem , przewód od załączenia palnika też musieliśmy oddalić od przewodu od palnika teraz jest dobrze narazie walczymy z THC jak są jakieś sugestie to proszę o pomoc
dodatno:
doczytałem ,że są ....
to dziwne ,że wywalało co kolwiek skoro są ekranowane:(