Centrowanie wrzeciona względem materiału tzw. zero
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Centrowanie wrzeciona względem materiału tzw. zero
Czy jest taka opcja w MACH2 ?
Czy tylko MACH3 , jak tak to gdzie jest to ukryte bo nie mogę wyszukać .
CHodzi mi o centrowanie do zera w "środek" materiału.
Pozdrawiam
Czy tylko MACH3 , jak tak to gdzie jest to ukryte bo nie mogę wyszukać .
CHodzi mi o centrowanie do zera w "środek" materiału.
Pozdrawiam
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Nie uzywam zadnej sondy tylko centrownika wychylnego tzw. balerina i do tego wizards circle center dojezdzasz do jednej krawedzi enter do drugiej enter i go tu circle crnter to samo z osia y mozna tez wedlug trzech punktow znajdowanie srodka zajmuje mi ponizej minuty i nie mam kolka elektronicznego .W slou jog ret mam wpisane 3% i wtedy na strzalkach mamy do dyspozycji po wcisnieciu strzalek posow roboczy u mnie 100 mm na min po wcisnieciu shift i strzalek G0 po wcisnieciu Ctrl i strzalek Step jog
[ Dodano: 2008-08-08, 21:43 ]
Zapomnialem przeprosic za moja pisownie szczegolnie angielska
[ Dodano: 2008-08-08, 21:43 ]
Zapomnialem przeprosic za moja pisownie szczegolnie angielska

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Dziękuję , już sobie poradziłem . Jeszcze nie skoczyłem wszystkiego , ale obecnie pracuje już mi automatycznie centrowanie -X +X / 2 -Y+Y/ 2 teraz robię oś -z . CHcę aby uwzględniało automatycznie grubość sondy pomiarowej , tj. po pomiarze wyjmując czujnik samo zejdzie do zera. Wydaje mi się że dzisiaj skończę.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Witam;
przedewszystkim chcialem sie przywitac bo jestem nowy, pytanie do mdario41, czy moglbys rozwinac w jaki sposob to robisz czy uzywasz jakis specjalnych skryptow lub przyrzadow jak np. ten http://www.youtube.com/group/artsoft#p/ ... OZNiOvetYY.
Pozdrawiam
przedewszystkim chcialem sie przywitac bo jestem nowy, pytanie do mdario41, czy moglbys rozwinac w jaki sposob to robisz czy uzywasz jakis specjalnych skryptow lub przyrzadow jak np. ten http://www.youtube.com/group/artsoft#p/ ... OZNiOvetYY.
Pozdrawiam