Ma Pan w eduCADzie funkcję tworzenia g-kodów! Niech Pan nie konwertuje do DXF, bo w ten sposób bardzo (ale to bardzo) zwalnia Pan maszynę! DXF zapisujemy, jako oddzielne wektory (nie powiązane ze sobą). Jeśli konwerter Macha 2 jest taki, jak myślę nie połączy tych wektorów w jedną wielolinię i będzie po każdym wektorze podnosił i opuszczał oś Z.
W eduCADzie pracuje Pan tak:
- rysuje rysunek,
- zapisuje do PLT -> to opcja pyta od razu czy uruchomić konwerter PLT2CNC -> wybrać [TAK],
- pojawia się Panu skonwertowany rysunek (z podglądem 3D), a program pozwala zapisać g-kody na dysku.
Jasne?
szybkość wycinania i projektowanie matryc
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
Witajcie koledzy
mam pytanko jeśli mam gotowy rysunek i chce z niego zrobić matryce w alu czy musze przerabiać go na czarno białe ?? czy w programie B2G ustawić na jasność ??
w załączniku daje przykładowy emblemat
[ Dodano: 2008-09-26, 20:31 ]
mam problem z gkodem mam gotowy g-kod lecz jak wczytam go do macha 2 to dochodzi gdzieś do 40% i się wyłącza i nie wiem czemu wygląda na to że się powiela hmm w czym jest problem ???

mam pytanko jeśli mam gotowy rysunek i chce z niego zrobić matryce w alu czy musze przerabiać go na czarno białe ?? czy w programie B2G ustawić na jasność ??
w załączniku daje przykładowy emblemat
[ Dodano: 2008-09-26, 20:31 ]
mam problem z gkodem mam gotowy g-kod lecz jak wczytam go do macha 2 to dochodzi gdzieś do 40% i się wyłącza i nie wiem czemu wygląda na to że się powiela hmm w czym jest problem ???