Witam wszystkich.
Koledzy, mam pytanie.
Jak zrobić taki myk, żeby w złożeniu kilku blach zmiana wymiarów blachy 1 miała wpływ automatycznie na wymiary blachy drugiej.
Da się to powiązać?
Albo inny sposób?
Chciałem też w jednym parcie umieścic te kilka blach, ale SW nie pozwala zrobić mi więcej jak jednej w jednym parcie...
Zależnośc wymiary parta A od wymiaru parta B w złożeniu...
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 2
Póki co już wiem jak to zrobić wpisując ręcznie, np. w edytorze równań wpisuję:bildder pisze:Rownania albo modelowanie w kontekscie - czyli w edycji jednej z blach dodjesz powiazania do innego elementu - przykladowa relacje rowne.
"D1@Wyciągnię[email protected]"="D1@Wyciągnię[email protected]"
A czy jest sposób na jakieś ułatwienie sobie tego?
Sorki, ale mam jakąś pomroczność

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Nazwe szkicu jak i operacji zmienia sie jak w windows - f2. Nazwe wymiarow mozna zmieniac we wlasciwosciach po lewej stronie. W edytorze dodaje sie wymiary szkicu lub operacji poprzez wskazanie w obszarze graficznym (mozesz pokazac wymiary dwukrotnie klikajac w obiekt)
Widzac po czestotliwosci Twoich postow na forach wnioskuje, ze wolisz zadawac pytania niz szukac samodzielnie odpowiedzi...
Podpowiem Ci jeszcze, ze w jeden wieczor nie nauczysz sie tak obszernego programu - ja w nim pracuje juz 8 lat i wiem ile potrzeba czasu do opanowania tego narzedzia.
I nie zadawaj banalnych pytan na specjalistycznym forum, bo tylko sie narazasz na to co Cie spotkalo na cad.pl
Widzac po czestotliwosci Twoich postow na forach wnioskuje, ze wolisz zadawac pytania niz szukac samodzielnie odpowiedzi...
Podpowiem Ci jeszcze, ze w jeden wieczor nie nauczysz sie tak obszernego programu - ja w nim pracuje juz 8 lat i wiem ile potrzeba czasu do opanowania tego narzedzia.
I nie zadawaj banalnych pytan na specjalistycznym forum, bo tylko sie narazasz na to co Cie spotkalo na cad.pl
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl