Witam
Chciałem zapytać o dwie rzeczy jak wykonywać przewody lub ich imitację w kontekście złożenia bez dodatku Przewody bez dodatku routing i jak określić długość spaljnów
oraz
jaka jest maksymalna ilość płaszczyzn w STL którą może zaimportować SW bo zdarzyło mi się parę razy ze dostałem komunikat że plik ma za dużo płaszczyzn, czy może to być spowodowane słabym sprzętem ?
Pozdrawiam
Przewody bez dodatku routing oraz wielkość STL-a
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Ad. pytania 1. Normalnie się rysuje wyciągnięciem po ścieżce bazując na szkicu 3D. Przecież w Routingu też wszystko opiera się o taki szkic.
Robiłem też raz instalację konstrukcjami spawanymi, ale dotyczy tylko "trasy ortogonalnej" ponieważ członu kosntr. na splajnie nie da się oprzeć. Należy pamiętać o opcji scalania stycznych segmentów łuku żeby tworzyć kolanka lub ciągłą (giętą) rurę.
Ad. pytanie 2. Nie spotkałem się z takim ograniczeniem, ale jeżeli występuje to z pewnością nie zależy od komputera...Bo niby co miałoby być kryterium, ilość ramu czy szybkość CPU?
Robiłem też raz instalację konstrukcjami spawanymi, ale dotyczy tylko "trasy ortogonalnej" ponieważ członu kosntr. na splajnie nie da się oprzeć. Należy pamiętać o opcji scalania stycznych segmentów łuku żeby tworzyć kolanka lub ciągłą (giętą) rurę.
Ad. pytanie 2. Nie spotkałem się z takim ograniczeniem, ale jeżeli występuje to z pewnością nie zależy od komputera...Bo niby co miałoby być kryterium, ilość ramu czy szybkość CPU?
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Dziękuję za odpowiedź bo mam problemy własnie chciałbym zrobić wyciągniecie splajnu ale niema takiej opcji albo jest wygaszona rysując szkic 3d spaljnu i profilu który wyciągam w złożeniu
Może jakiś tutorial lub bardziej szczegółowe wskazówki ?
Co do ilości płaszczyzn w STL-u to zdarzyło mi się to ostatnio ze dostałem taki komunikat z solid worksa myślałem ze to jhakies ograniczenie.
Pozdrawiam
Może jakiś tutorial lub bardziej szczegółowe wskazówki ?

Co do ilości płaszczyzn w STL-u to zdarzyło mi się to ostatnio ze dostałem taki komunikat z solid worksa myślałem ze to jhakies ograniczenie.
Pozdrawiam
"I siedzieli oni razem pod nagim DOS-em i nie wstydzili sie tego."