Witam
Mam mały problem, a mianowicie chodzi mi o zamodelowanie krzywki cylindrycznej. Próbowałem to robić za pomocą zawijaj szkic, ale niestety nie udało mi się to. Może ktoś spotkał się z takim problemem, dla mnie jest to niestety pierwszy taki element. W złączniku przesłałem wymiary krzywki oraz rozwinięcie. Chodzi o to żeby to rozwinięcie wyciąć normalnie do powierzchni cylindra.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
PS. Program na którym pracuje to SW2011
Krzywka cylindryczna
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Zamiast tworzyć bryłe puść w XZA trajektorię krzywki. Tylko zwróć uwagę na stopniowe wykonywanie rowka - ustawienie freza fi16 osiowo do nacinanego walca skończy się jego połamaniem lub wyrwaniem detalu z uchwytu podzielnicy. Najpierw wstępnie małymi średnicami a kalibrowanie nominalną gdy rowek prawie gotowy.
Inną metodą to indeksowanie z odwzorowaniem zarysu fi16 - zobacz ślimaki do butelek Kimli.
A co z twardością i gładkścią? Wykonawca ma sobie poradzić czy na rysunku szczątkowe zalecenia technologii bedą?
Inną metodą to indeksowanie z odwzorowaniem zarysu fi16 - zobacz ślimaki do butelek Kimli.
A co z twardością i gładkścią? Wykonawca ma sobie poradzić czy na rysunku szczątkowe zalecenia technologii bedą?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Co do twardość to element ma być hartowany, a wcześniej powierzchnia kanałka ma być szlifowana.
Z tym, że potrzebuje wymodelować to w SolidWorksie ze względów obliczeniowych. Muszę złożyć całe urządzenie do kupy i sprawdzić czy nie ma jakiś kolizji zanim dam to do wykonania.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Z tym, że potrzebuje wymodelować to w SolidWorksie ze względów obliczeniowych. Muszę złożyć całe urządzenie do kupy i sprawdzić czy nie ma jakiś kolizji zanim dam to do wykonania.
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
To jest jak ja bym to robił. Na moim rysunku nie zgadzają się wymiary. Ale poprawisz sobie i będziesz miał gotowca. Jak pomogłem to wiesz co zrobić....
- Załączniki
-
- 4Harryy.zip
- (150.8 KiB) Pobrany 307 razy