Witam zakupiłem kartę nVidia fx quadro fx 1400 i podłączyłem do niej dwa monitory.
Moje pytanie brzmi następująco jak skonfigurować lub jakie opcje włączyć w SW aby dało się pracować na dwóch monitorach szukałem odpowiedzi w sieci i nie natknołem się na rozwiązanie również w plikach pomocy nic nie znalazłem, a okna np z rysunkiem lub modelem nie dadzą się przeciągnąć na drugi pulpit.
Za wszelką pomoc z góry dziękuję
Dwa monitry w SW
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
To sie okresla w zaawsnsowanych ustawieniach karty (wlasciwosci wyswietlania>ustawienia>zaawansowane>quadro FX...).
Jest wiele opcji, mozna zrobic klona, mozna podzielic obraz, nie znam wszystkich kart, ale tam to sie ustawia.
SW nie ma takiego ustawienia.
Jest wiele opcji, mozna zrobic klona, mozna podzielic obraz, nie znam wszystkich kart, ale tam to sie ustawia.
SW nie ma takiego ustawienia.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Z konfigurowałem tak że mam wyświetlanie na dwóch monitorach, sprawa wygląda następująca
Pulpit wyświetla mi się na pierwszym ekranie, znajduje się on po lewej stronie kiedy przejadę kursorem w prawo to mysz pojawia się na drugim monitorze po prawej stronie na nim wyświetlana jest tylko tapeta taka sama jak na pierwszym ekranie, mogę swobodnie przeciągać okna na drugi monitor.
taką konfiguracje miałem przed założeniem tematu
Przechodząc do SW gdy go uruchamiam to główne okno programu mogę przenieść na jeden lub drugi monitor ale kiedy mam otworzone dwa dokumenty to główne okno programu ogranicza przeciąganie
próbowałem na wersji testowej Altium Designera i tam da się wyświetlać dwa dokumenty po jednym na każdym monitorze np schemat na jednym a na drugim płytka PCB to samo chcę uzyskać w SW (w altiumie dało się przeciągnąć i było bez problemów)
Pozdrawiam
Pulpit wyświetla mi się na pierwszym ekranie, znajduje się on po lewej stronie kiedy przejadę kursorem w prawo to mysz pojawia się na drugim monitorze po prawej stronie na nim wyświetlana jest tylko tapeta taka sama jak na pierwszym ekranie, mogę swobodnie przeciągać okna na drugi monitor.
taką konfiguracje miałem przed założeniem tematu

Przechodząc do SW gdy go uruchamiam to główne okno programu mogę przenieść na jeden lub drugi monitor ale kiedy mam otworzone dwa dokumenty to główne okno programu ogranicza przeciąganie
próbowałem na wersji testowej Altium Designera i tam da się wyświetlać dwa dokumenty po jednym na każdym monitorze np schemat na jednym a na drugim płytka PCB to samo chcę uzyskać w SW (w altiumie dało się przeciągnąć i było bez problemów)
Pozdrawiam

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
O to CI chodzi(?)-patrz załącznik linki:
http://img511.imageshack.us/i/dualview.jpg/
OK< trochę o "kulawe", ale nic innego nie ma w opcjach.
Ja mam Quadro NVS i ustawia się w opcjach:
http://img17.imageshack.us/i/swsettings.jpg/
http://img511.imageshack.us/i/dualview.jpg/
OK< trochę o "kulawe", ale nic innego nie ma w opcjach.
Ja mam Quadro NVS i ustawia się w opcjach:
http://img17.imageshack.us/i/swsettings.jpg/
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
To popatrz jeszcze na to zdjęcie:

ustawiony tryb DualView (jak na linku drugim).
W takim ustawieniu mogę przeciągać okna międzymonitorami i co najważniejsze, maksymalizować je dla każdego z monitorów co widać na zdjęciu.
Nie wiem, dlacego nie możesz na swojej karcie ustawić takiego obrazu.
Ja niczego w SW ani w laptopie nie konfigurowałem.

ustawiony tryb DualView (jak na linku drugim).
W takim ustawieniu mogę przeciągać okna międzymonitorami i co najważniejsze, maksymalizować je dla każdego z monitorów co widać na zdjęciu.
Nie wiem, dlacego nie możesz na swojej karcie ustawić takiego obrazu.
Ja niczego w SW ani w laptopie nie konfigurowałem.