Wiązanie z odległością
Brak możliwości zadania odległości
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 7
Wiązanie z odległością
Witam
Problem jest tego typu że nadając wiązanie między dwoma ścianami nie mam możliwości zadać odległości odsunięcia względem siebie. Problem jest pewnie banalny bo wczoraj jeszcze normalnie klikając w pierwszą a następnie drugą ścianą mogłem zadać dystans odsunięcia. Dziś mogę nadać tylko wiązanie styczne. Podpowie ktoś gdzie popełniam błąd?
Pozdrawiam
Problem jest tego typu że nadając wiązanie między dwoma ścianami nie mam możliwości zadać odległości odsunięcia względem siebie. Problem jest pewnie banalny bo wczoraj jeszcze normalnie klikając w pierwszą a następnie drugą ścianą mogłem zadać dystans odsunięcia. Dziś mogę nadać tylko wiązanie styczne. Podpowie ktoś gdzie popełniam błąd?
Pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
-
Re: Wiązanie z odległością

Pobieram plik .stp następnie zapisuję jako .sldprt.
I chcę wiązać później 2 takie same części. Ale wyskakuje błąd "proszę wybrać typ wiązania". Niestety wszystkie typy wiązań są nieaktywne.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Z doświadczenia - unikałbym wiązań odległości w solidzie jeśli tylko można. Ze wszystkich wiązań te w dużych złożeniach potrafią sypać się naprawdę często.
-
Używam tych wiązań tylko w celu przeprowadzenia symulacji w Solid Cam (imadło, szczęki, przygotówka detalu). Także do tej pory wszystko się sprawdzało, imadła zawsze po zapisaniu do .sldprt można było fajnie wiązać ze szczękami itd.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Jeżeli wiązania są nieaktywne to plik wymaga naprawy. Po otwarciu stepa jest Diagnostyka importu, tam sprawdzisz błędy. Żeby można było coś dalej z plikiem robić, model musi być w minimalnym stopniu naprawiony. A na pewno tam, gdzie zaznaczasz ściany - bo takie z błędami nie dadzą się zaznaczyć.
Daj link do stepa to spojrzę.
Daj link do stepa to spojrzę.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
-
https://we.tl/t-UkljF0fTmb
To jest link do tej części. Jest to imadło firmy Perschmann. Z wcześniejszymi plikami nie było problemów. Nie mogę złożyć 2 takich imadeł np. żeby były obok siebie w odległości 50 mm.
To jest link do tej części. Jest to imadło firmy Perschmann. Z wcześniejszymi plikami nie było problemów. Nie mogę złożyć 2 takich imadeł np. żeby były obok siebie w odległości 50 mm.