Jestem posiadaczem solidworks 2015, czy ktoś posiada do niego jakieś tutoriale w języku pl ?
Oczywiście na YT itd...są materiały ale to dla takich co już wiedzą podstawy, a ja poszukuję podstawy podstaw

Stelmi, bez obrazy ale nie mów, że nauczyłeś się programu z 15 samouczków...bo to nie jest możliwe. To mniej więcej tak samo, jak uczyć się angielskiego w domu, nigdy nie rozmawiając z lektorem.STELMI pisze:j.w. - zaczynałem od nauki z samouczków i później szkolenie było już zbędneak47 pisze:a samouczki zawarte w programie ? w głównym oknie programu po prawej masz przycisk samouczki. Klikasz i pokazują się kategorie od podstaw do bardziej skomplikowanych rzeczy. Można się sporo z nich nauczyć.
Samouczki uczą podstaw, później był upór i chęć nauki (nie miałem nikogo kto by mi pomógł w nauce, więc uczyłem się sam, biorąc w rękę detal, suwmiarkę i przez upór szukałem rozwiązań, żeby daną rzecz narysować, a potem zrobić z tego formę wtryskową).bildder pisze:Stelmi, bez obrazy ale nie mów, że nauczyłeś się programu z 15 samouczków...bo to nie jest możliwe. To mniej więcej tak samo, jak uczyć się angielskiego w domu, nigdy nie rozmawiając z lektorem.STELMI pisze:j.w. - zaczynałem od nauki z samouczków i później szkolenie było już zbędneak47 pisze:a samouczki zawarte w programie ? w głównym oknie programu po prawej masz przycisk samouczki. Klikasz i pokazują się kategorie od podstaw do bardziej skomplikowanych rzeczy. Można się sporo z nich nauczyć.
Bardzo często osobom (głównie samoukom) wydaje się, że znają program, bo nie mają odniesienia...
Oczywiście można się pouczyć z internetu, z youtuba czy nawet przerobić samouczki, ale to nigdy nie będzie pełna i wystarczająca wiedza. To co piszę opieram na 11 latach doświadczenia jako trener programu.
Polecam jednak jakiś podręcznik lub w wariancie droższym wybranie się na kurs.