Program do konwersji masowo plików 2D z SolidWorks do DXF
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Program do konwersji masowo plików 2D z SolidWorks do DXF
Mam problem... potrzebuję przekonwertować mnóstwo plików 2D z SolidWorksa do DXF... Wiem że Solid udostępnia opcję konwersji do DXF ale trzeba to wykonywać pojedynczo... a ja mam około 500 plików 2D
czy istnieje takie narzędzie ? Szukałem w google ale na nic nie mogę się natknąć :/ słyszał może ktoś o czyms takim ?

Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Kontakt:
Witam
Dołączam się do tematu.
Będę miał może podobny problem bo taki konwerter potrzebował będę do przeniesienia elementow modelu samolotu do dxf tak aby w machu mozna bylo wyciać wregi , znalazłem tylko konwerter plików dwg razem z podglądem
http://www.3dcad.pl/aktualnosci/wiecej/1809.htm
Jeszcze też poszukam.

Dołączam się do tematu.
Będę miał może podobny problem bo taki konwerter potrzebował będę do przeniesienia elementow modelu samolotu do dxf tak aby w machu mozna bylo wyciać wregi , znalazłem tylko konwerter plików dwg razem z podglądem
http://www.3dcad.pl/aktualnosci/wiecej/1809.htm
Jeszcze też poszukam.
Miki
Diabeł leży w szczegółach a i tak liczy się suma kosztów globalnych
Diabeł leży w szczegółach a i tak liczy się suma kosztów globalnych
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
Ja z przymusu robiłem takie rzeczy poprzez napisanie skryptu ktory automatyzował tą czynność.
Tzn włączałem solid-edge'a, otwierałem katalog z plikami.
Następnie przy użyciu programu do automatyzacji czynności systemowych pisałem skrypt który otwierał plik z katalogu i zapisywał go do dxf'a.
Nie pamiętam jak się nazywał ten program do skryptów ale umożliwa on emulacje naciśnięć klawiszy na klawiaturze, zwłoki czasowe, iteracje numerów wpisywanych jako nazwy nowych plików etc. Idzie tak samo szybko jak ręcznie ale nie trzeba nad tym siedzieć.
Tzn włączałem solid-edge'a, otwierałem katalog z plikami.
Następnie przy użyciu programu do automatyzacji czynności systemowych pisałem skrypt który otwierał plik z katalogu i zapisywał go do dxf'a.
Nie pamiętam jak się nazywał ten program do skryptów ale umożliwa on emulacje naciśnięć klawiszy na klawiaturze, zwłoki czasowe, iteracje numerów wpisywanych jako nazwy nowych plików etc. Idzie tak samo szybko jak ręcznie ale nie trzeba nad tym siedzieć.