Witam
Czy w inventorze da się ustawić wyświetlanie krawędzi jeśli tak to w jak sposób
Pytam ponieważ wcześniej pracowałem w SolidWorksie gdzie wszystkie krawędzie były widoczne bez zarzutu.
Posiadam wersję angielsko języczną
Pozdrawiam
Inventor wyśwetlanie krawędzi
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
dokładnie - na wstędze na karcie widok są te style.da sie: zmieniasz poprostu stykl wyswietlania na taki z krawedziami (u mnie domyslnie jest bez krawedzi). W angielskiej wersji chyba bedzie sie to nazywac "visual styles"
Expert w rysunkach i AutoCAD
[email protected]
[email protected]
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Chyba wynikało to z mojego lenistwa
wszystko jest
Ale chciałbym się dowiedzieć jak domyślnie ustawić jednostki na mm bo mnie to wkuża że za każdym razem muszę to ustawiać
Po 2 czy da się ustawić tak aby pod przyciskiem rolki było obracanie modelem bo to F4 mnie wkurza masakrycznie.

Ale chciałbym się dowiedzieć jak domyślnie ustawić jednostki na mm bo mnie to wkuża że za każdym razem muszę to ustawiać
Po 2 czy da się ustawić tak aby pod przyciskiem rolki było obracanie modelem bo to F4 mnie wkurza masakrycznie.
"I siedzieli oni razem pod nagim DOS-em i nie wstydzili sie tego." 

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Jak tworzysz jakikolwiek nowy plik w Inventorze to masz do wyboru - domyślne, angielskie, metryczne (trzy karty zakładek w oknie dialogowym), jeśli wybierasz domyślne i mimo to masz w calach to znaczy że zainstalowałeś imperialistycznego Inventora (jedna z opcji instalacji).
Wybieraj z kategorii metryczne albo cokolwiek wymiarując wpisuj jednostkę [mm] w okienka edit - tak jak w rysunku metrycznym możesz wpisywać stopy ['] i cale ["].
Przynajmniej taka rzecz ma miejsce w moim AIP2011
Wybieraj z kategorii metryczne albo cokolwiek wymiarując wpisuj jednostkę [mm] w okienka edit - tak jak w rysunku metrycznym możesz wpisywać stopy ['] i cale ["].
Przynajmniej taka rzecz ma miejsce w moim AIP2011
Expert w rysunkach i AutoCAD
[email protected]
[email protected]