Napisałeś że szukasz planów więc myślałem że szukasz gotowca.
W każdym razie konstrukcje z profila aluminiowego mogę ci zaprojektować, dociąć, nawiercić otwory montażowe i podesłać w częściach do poskręcania. Bez odpowiednio precyzyjnej piły do aluminium raczej będzie trudno dociąć tak aby cała konstrukcja miała kąty. Czasem do nawiertów potrzebne są specjalne wiertła dwu stopniowe.
Napędy, paski, kółka też dobierzemy odpowiednie do tej konstrukcji.
Sterowanie jak wolisz, mogę ci wysłać zestaw elektroniki do samodzielnego podłączenia lub gotowy sterownik w obudowie.
Nawet jak ci pomożemy to i tak będziesz miał jeszcze sporo roboty aby to wszystko do kupy poskładać. Zaprojektować i powycinać elementy mocujące i karetkę, "obić" obudowę maszyny jakimś tworzywem. Roboty na długie zimowe wieczory
Jeśli chodzi o konstrukcje z tej strony to w/g mnie lepiej było by umieścić łożysko bezpośrednio w kole pasowym niż robić długie osie i łożyskować je z dwóch stron. Te mocowanie łożyska na 3 śrubki wygląda co najmniej niestabilnie

. Na pewno będzie to tańsze rozwiązanie.
Czemu bartuss1 uważasz że to takie sobie rozwiązanie? Wydaje mi się że do lasera nic lepszego i szybszego w tej cenie nie wymyślisz.