N.E.F CT60 tokarka problem
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
N.E.F CT60 tokarka problem
Witam, mam ostatnio taki problem z tokarką NEF CT60 (EPL): pojawił się błąd nr 403, jako że nie mam dokumentacji po polsku udało mi się przetłumaczyć z niemieckiego i to oznacza: "nieosiągnięta pozycja napędu" ale jakiego? co? nic szczegółów. Powiem szczerze, nie wiem od czego zacząć przy szukaniu przyczyny, maszyna uruchamia się, ale nie można zrobić referencji, szczęki się zaciskają głowica narzędziowa się obraca, może ktoś ma jakiś pomysł??? z góry dziękuję pozdrawiam
Tagi:
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
głowica narzędziowa jeździ jak trzeba i obraca się do wymiany narzędzia, nie rusza wrzeciono, szczęki się zaciskają po zamknięciu drzwi nie zapala się S w lini ASFD, podświetla tylko FD a powinno jeszcze S, wstępnie doszedłem że nie załącza się stycznik K1 sterowany z K321, ale i K321 też nie dostaje sterowania, a to już problem ...
[ Dodano: 2008-08-14, 09:19 ]
No i przychodzę rano do pracy włączam maszynę a tu zonk, bład sumy kontrolnej (jakiś taki)i brak parametrów w maszynie nie wiem co się stało jak wyleciały??ręce opadają ...
[ Dodano: 2008-08-14, 09:19 ]
No i przychodzę rano do pracy włączam maszynę a tu zonk, bład sumy kontrolnej (jakiś taki)i brak parametrów w maszynie nie wiem co się stało jak wyleciały??ręce opadają ...
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
A jakie masz sterowanie? EPL? Ja mam MD3it z EPL2 i w poniedziałek też mi padły parametry. Błąd to 3159: ERROR: ERROR OF TEST SUM IN PARAMETER. MAszyna nie przyjmuje parametrów po RS232 (w trakcie transmisji wywala co chwile PARAMTER VALUE TO LARGE), jak wpisze wszystkie z palca to i tak mam errora w trakcie inicjalizacji. Jak sobie z tym poradziłęś? Masz może rozpiskę (może być po niemiecku) z wyjaśninymi parametrami? Znasz jakiś serwis, który zna stare sterowania?zbychs pisze:No i przychodzę rano do pracy włączam maszynę a tu zonk, bład sumy kontrolnej (jakiś taki)i brak parametrów w maszynie nie wiem co się stało jak wyleciały??ręce opadają ...
--
Pozdrawiam
mkaczu
Pozdrawiam
--
Marcin Kaczmarek
COM Słupsk
tel. 609 122 243
--
Marcin Kaczmarek
COM Słupsk
tel. 609 122 243