Co kupić Mazak czy AVIA na sinum.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Co kupić Mazak czy AVIA na sinum.
Witam i proszę o radę .
Potrzebuję Tokarke cnc . Avia turn lub mazak hexus II .
Która lepsza , a może szybsza , i co z serwisem mazaka ?
Avia polska czyli serwis ok , ale praca w sinumeric nie jest podobno tak prosta jak Mazak.
Pracuję na Pronumach w 2 osiach( tok INDEX ) i 3 osiach (centrum frez avia 700) .
Doradzicie ??
Pozdrowienia
Potrzebuję Tokarke cnc . Avia turn lub mazak hexus II .
Która lepsza , a może szybsza , i co z serwisem mazaka ?
Avia polska czyli serwis ok , ale praca w sinumeric nie jest podobno tak prosta jak Mazak.
Pracuję na Pronumach w 2 osiach( tok INDEX ) i 3 osiach (centrum frez avia 700) .
Doradzicie ??
Pozdrowienia
micotu
Tagi:
-
- Moderator
-
ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Witam
Jeśli tyczy się to nowych maszyn ja osobiście wziąłbym Mazaka
Jeśli tyczy się to nowych maszyn ja osobiście wziąłbym Mazaka
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje
---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 3
Jezeli będzie to avia na shop turnie to bardzo polecam sterowanie, prosto jest zaprogramowac grawerowanie czy frezowanie różnych kszkałtów (kół zembatych) no i samej obróbki , w mazatrolu (mazak) jest to bardziej skomplikowane.
Mazaka plusy to napewno więcej miejsca na głowicy no i szybsza obróbka (dojazdy i obrót głowicy)
Mazaka plusy to napewno więcej miejsca na głowicy no i szybsza obróbka (dojazdy i obrót głowicy)
Ostatnio zmieniony 10 sty 2008, 08:39 przez doniu, łącznie zmieniany 2 razy.