Błąd ustawień punktow referencyjnych
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Błąd ustawień punktow referencyjnych
Witam wszystkich. Nie mogę sobie poradzić z frezarką na której pracuję, przez przypadek wyzerowałem nie te parametry co powinienem przy ustawianiu współrzędnych przedmiotu. Teraz za każdym uruchomieniem frezarki wyskakują mi takie komunikaty (fot.) Czy możecie mi w tym pomóc ??
- Załączniki
-
- To jest pierwszy komunikat
- 22.jpg (15.06 KiB) Przejrzano 1400 razy
-
- To drugi
- 11.jpg (16.13 KiB) Przejrzano 1397 razy
-
- A to trzeci.
- 33.jpg (16.58 KiB) Przejrzano 1509 razy
Tagi:
-
Tak przepraszam ,nie podałem tej wiadomości. Frezarka Young Tech 1000 ze sterowaniem Syntec 900T.
W instrukcji jaką znalazłem jest napisane że G-kody są takie same jak w sterowaniu Fanuc. Tylko teraz pytanie czy aby to naprawić to jest to kwestia mechaniczna, czy można cofnąć zmiany wpisując odpowiednie wartości w ustawieniach maszyny ? Skoro jednym kliknięciem mogłem skasować punkt referencyjny , to może i można by go przywrócić ??? Na pulpicie ktoś kiedyś zapisał wartość 520 ale nikt nie wie jak i gdzie ją wykorzystać.
W instrukcji jaką znalazłem jest napisane że G-kody są takie same jak w sterowaniu Fanuc. Tylko teraz pytanie czy aby to naprawić to jest to kwestia mechaniczna, czy można cofnąć zmiany wpisując odpowiednie wartości w ustawieniach maszyny ? Skoro jednym kliknięciem mogłem skasować punkt referencyjny , to może i można by go przywrócić ??? Na pulpicie ktoś kiedyś zapisał wartość 520 ale nikt nie wie jak i gdzie ją wykorzystać.
-
Dodam dla Was jeszcze jeden zrzut ekranu z pulpitu. Wartość podświetlona to ta którą skasowałem. A tak po za tym to pomóżcie mi jak ,lub gdzie przesłać zdjęcie by tu wkleić linka do zdjęcia o oryginalnym rozmiarze.
Udało się chyba.
[ Dodano: 2013-08-29, 16:23 ]
Mimo braku odpowiedzi na nurtujące mnie problemy zamykam wątek ,bo jeden z moich "kolegów" rozwiązał problem,lecz nie chciał mi zdradzić w jaki sposób.
Wszystko działa jak kiedyś.
Udało się chyba.
[ Dodano: 2013-08-29, 16:23 ]
Mimo braku odpowiedzi na nurtujące mnie problemy zamykam wątek ,bo jeden z moich "kolegów" rozwiązał problem,lecz nie chciał mi zdradzić w jaki sposób.
Wszystko działa jak kiedyś.
- Załączniki
-
- Bez nazwy.jpg (29.88 KiB) Przejrzano 1402 razy