Wykrawarka AMADA AC-255 NT
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Wykrawarka AMADA AC-255 NT
Witam
Czy są osoby na forum które pracowały na tej wykrawarce,interesuje mnie polska instrukcja do tej maszyny oraz jaki kurs trzeba zdać ,żeby mieć papiery na tą maszynę? I gdzie można taki kurs zrobić- oraz jakie są koszty kursu.
Czy są osoby na forum które pracowały na tej wykrawarce,interesuje mnie polska instrukcja do tej maszyny oraz jaki kurs trzeba zdać ,żeby mieć papiery na tą maszynę? I gdzie można taki kurs zrobić- oraz jakie są koszty kursu.
SELCO WN 600 ,AMADA ARIES 245 ,
AMADA AC-255 NT
AMADA AC-255 NT
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Wykrawarka
Witam piszę pracę inżynierską, a dokładniej porównuję technologię wykrawania i cięcia wiązka laserową. Mam prośbę czy może mi ktoś krótko opisać jak działa wykrawarka rewolwerowa (głównie jak niepędzany jest bijak, nigdzie nie mogę tego znaleźć). Prosiłbym o jakieś informację na maila. Schematy i rysunki mile widziane. Z góry dziękuję
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
W panelu A na sterowniku jest taka opcja "First Part", trzeba ją uaktywnić (jeśli oczywiście technolog w programie PUNCH 5 zaprogramował wykrawanie każdej sztuki po kolei, zamiast wykrawania osobnego procesu, np. w pierwszej kolejności otwory, prostokąty lub zagięcia).stump pisze:Witam.
Moze wiesz jak aktywowac w programie i na sterowniku pierwszy obrabiany detal?
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 8
A w programie to w którym miejscu trzeba zmienić żeby zadziałało?clubber84 pisze:W panelu A na sterowniku jest taka opcja "First Part", trzeba ją uaktywnić (jeśli oczywiście technolog w programie PUNCH 5 zaprogramował wykrawanie każdej sztuki po kolei, zamiast wykrawania osobnego procesu, np. w pierwszej kolejności otwory, prostokąty lub zagięcia).stump pisze:Witam.
Moze wiesz jak aktywowac w programie i na sterowniku pierwszy obrabiany detal?
[ Dodano: 2013-12-03, 14:09 ]
Czy wiecie jak ustawić "0" w wykrawarce amada nc 2510?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
W programie na maszynie nie ustawisz funkcji "First Part", ponieważ aktywować ją można tylko w sterowaniu - przy założeniu, że zaprogramowałeś z ręki każdy detal osobno (makra) lub wykonując szablon na Punch-u (lub innym oprogramowaniu CAM do wykrawarek) zaznaczyłeś, że ma być wykonany każdy detal osobno, a nie najpierw otwory, szczeliny, wykrawanie.
Co masz na myśli, pisząc jak ustawić "0" - chodzi Ci o punkt zerowy maszyny czy punkt referencyjny blachy?
Co masz na myśli, pisząc jak ustawić "0" - chodzi Ci o punkt zerowy maszyny czy punkt referencyjny blachy?