Głowica DUPLOMATIC - Prosze o pomoc
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Głowica DUPLOMATIC - Prosze o pomoc
Porszę o pomoc przy głowicy narzędziowej firmy DUPLOMATIC. Problem dotyczy braku sztywości po wymianie narzędzia. Po obrocie naciskając na głowicę następuje wyczuwalny uskok. Podczas próby obróbki dzieje się podobnie. Proszę o pomoc. Już raz ją rozbieraliśmy - wymiana sprężyn dociskających, ale sytuacja się powtrza.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Witam Panów. Trochę więcej informacji na temat tej głowicy. Jak wspomniałem to głowica DUPOLOMATIC o oznaczeniu BSF-N. W internecie zanalzłem opis głowicy BSV-N. Jutro spróbuję wrzucić skan od naszej głowicy.
Pdczas obrotu głowicą koła C i środkowe (w którym są umieszczone sprężyny) są do siebie zbliżone. kiedy enkonder wysyła sygnał ze jest już zadane narzędzie poprzez zadziałanie elektromagnesu D koło środkowe zastaje zablokowane. poprzez dalszy obrót silnika głowicy poprzez kamień zabierakowy (czy coś podobnego) wcześniej wspomniane koła zaostają od siebie odebchnięte co powoduje zazębienie się koła środkowego z wieńcem zębatym do którego jest przykręcona tarcza narzędziowa.
Proszę o pomoc. żęby na obu wieńcach wyglądają przyzwoicie. Do tej pory nie mieliśmy z jej z nią problemów.
Luzów na połączeniu wałek - kamień nie ma
Kulek w głowicy nie stwierdziłem
Link do orginalnego pliku pdf z głowicą BSV-N
www.zeisberg.com/duplomatic_specs_bsvn.html
Wracam do tematu.
Czy ktoś może wie lub ma namiary na serwis do głowicy narzędziowej firmy DUPLOMATIC.
Pdczas obrotu głowicą koła C i środkowe (w którym są umieszczone sprężyny) są do siebie zbliżone. kiedy enkonder wysyła sygnał ze jest już zadane narzędzie poprzez zadziałanie elektromagnesu D koło środkowe zastaje zablokowane. poprzez dalszy obrót silnika głowicy poprzez kamień zabierakowy (czy coś podobnego) wcześniej wspomniane koła zaostają od siebie odebchnięte co powoduje zazębienie się koła środkowego z wieńcem zębatym do którego jest przykręcona tarcza narzędziowa.
Proszę o pomoc. żęby na obu wieńcach wyglądają przyzwoicie. Do tej pory nie mieliśmy z jej z nią problemów.
Luzów na połączeniu wałek - kamień nie ma
Kulek w głowicy nie stwierdziłem
Link do orginalnego pliku pdf z głowicą BSV-N
www.zeisberg.com/duplomatic_specs_bsvn.html
Wracam do tematu.
Czy ktoś może wie lub ma namiary na serwis do głowicy narzędziowej firmy DUPLOMATIC.
- Załączniki
-
- DUPLOMATIC BSV-N.doc
- (429 KiB) Pobrany 2356 razy