Chciałem zwrócić się z prośbą o pomoc w wyjaśnieniu problemu wycinarki drutowej Robofil CH552. Maszyna przed transportem działała bez problemów i została podłączona według dokładnych schematów. Niestety pojawił się problem, możliwe, że zostało coś obluzowane przy transporcie i teraz są problemy. Będzie potrzebna pomoc specjalisty. Ale przed tym chciałbym się dowiedzieć, czy może być inna przyczyna. Tak więc po uruchomieniu maszyny działa nam przystawka na dyskietki, wentylatory w obu szafach, nie na niestety reakcji generatora i obrabiarki czyli panelu i ekranu. Z panelu sterowania działa tylko wyłącznik/wyłącznik awaryjny i na początku była reakcja klawisza początkowego systemu (według dtr-ki N) Niby nie ma nic wspólnego, ale jak wlałem wodę to ten przycisk po naciśnięciu szybko się wyłącza. Dodatkowo nie mam żadnych informacji o układach które znajdują się w środku szaf, zastanawia mnie tylko czarne urządzenie, z trzema przyciskami z przodu, wyłącznikiem z tyłu. Taj jakby nie działało.
Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam