Tanie centrum obróbcze /ploter do 100 tys
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Tanie centrum obróbcze /ploter do 100 tys
Witam zastanawiam się nad zakupem taniego centrum obróbczego tak do 100 tys netto poza tym żeby pracowało w stali i fajnie jakby było atc i w miarę rozsądne pole robocze wyświetlają mi się oczywiście jakieś polsko chińskie i jakieś polskie wynalazki poradzicie czy jest w śród nich coś rozsądnego ?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: Tanie centrum obróbcze /ploter do 100 tys
Pan od pierwszej maszyny ma terminy półroczne. Ale chętnie bym usłyszał opinie bo wśród pozostałych wydaje się najsensowniejsza. Miałem jechać oglądać ale jak mi powiedział że maszyna na lipiec-sierpień to odpuściłem (akurat mowa o większym centrum 1000x500).
Jest jeszcze polski CNC-WAP, tu również opinii brak, ale żeby to było coś warte to trzeba brać chyba wszystkie opcje (w podstawowej chyba brak chłodzenia a silniki to korkowce) i wtedy wyjdzie znacznie ponad 100k. Rama wydaje się również solidna.
Jest jeszcze polski CNC-WAP, tu również opinii brak, ale żeby to było coś warte to trzeba brać chyba wszystkie opcje (w podstawowej chyba brak chłodzenia a silniki to korkowce) i wtedy wyjdzie znacznie ponad 100k. Rama wydaje się również solidna.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Re: Tanie centrum obróbcze /ploter do 100 tys
Od Cormaka trzymałbym się z daleka. Nie miałem do czynienia z tym centrum, ale nie spotkałem jeszcze maszyny od nich, która by była dobrze wykonana.
Pytanie jakie pole Cię interesuje, ale może Syil się nada?
Pytanie jakie pole Cię interesuje, ale może Syil się nada?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2