Witam,może ktoś będzie mógł mi pomóc.Po włączeniu maszyny,po kilku minutach opada oś Z.
Servopack od tego silnika ( osi Z) firmy Yaskawa typ SGDB-10ADG pokazuje błąd A72 (przeciążenie silnika ?) z tłumaczenia (Silnik pracował ciągle pod dużym momentem obrotowym.Maszyna to CNC do drewna Routomat firmy SCM sterowanie NUM 1040.
Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi,czy to wina serwopacka czy silnika,czy jeszcze coś innego.Pozdrawiam Zbyszek
Awaria osi Z Servopack Yaskawa
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Dziękuje za podpowiedź,też się na tym zastanawiałem,ale nie wiem czy nic się na stanie,gdy podmienię drivera (servopack to driver?),czy nie są one inzczej zaprogramowane dla każdej osi ?
Szukam też srevo silnika i znalazłem identyczny prawie,bo oznakowanie na dole tabliczki różni sie,podstawowe dane są takie same tylko te na dole typu S/N są inne,tu też będę wdzięczny za pomoc

Szukam też srevo silnika i znalazłem identyczny prawie,bo oznakowanie na dole tabliczki różni sie,podstawowe dane są takie same tylko te na dole typu S/N są inne,tu też będę wdzięczny za pomoc