Witam.
Sprawa jest dość pilna bo jeszcze w lipcu muszę zamówić obrabiarkę. Początkowo stawialiśmy na sprawdzoną już u nas maszynę Dugard od MTI z Rybnika jednak po wizycie na Targach Poznańskich bardzo ciekawie przedstawia się obrabiarka marki Sure First (handluje nimi Jazon)
Przeznaczeniem obrabiarki jest wykonywanie prac narzędziowych i krótkich serii. Maszyna musi mieć obszar roboczy około 1500 x 600 x 600 i wyposażona w stół obrotowy. Łączny koszt to około 500 - 600 tys. zł. Sure First wygląda bardzo ciekawie głównie ze względu na konstrukcję - 15 ton i w przeciwieństwie do konkurencji z tej samej półki cenowej nie ma stołu krzyżowego co również jest na plus. Możliwość opcjonalnego stożka 50 również świadczy o jej sztywności. Problemem wydaje się tylko duża egzotyka tej marki u nas w kraju. Czy ktoś o niej słyszał i jakie ma opinie? Oglądałem jeden egzemplarz pracujący od 3 lat w narzędziowni i są zadowoleni ale jedna opinia to trochę mało.
Standardowo maszyna jest wyposażona w sterowanie Mitsubishi? Czy jest to dobre i przyjazne sterowanie bo chciałbym zamienić je na HH i nie wiem czy jest sens tyle dopłacać?
http://www.surefirst.com.tw/html/02product_11.html
Pozdrawiam.
wojtek
Frezarka Sure First z Mitsubischi- opinie, czy ktoś to zna ?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
W mojej okolicy ta marka jest dosc dobrze znana i rozpowszechniona.
Co prawda z frezarkami tej firmy nie miałem stycznosci, ale bawiłem się drążarkami wgłębnymi. Maszyny bardzo fajne, nie psują się. W okresie uzytkowania ok 10 lat i pracy "różnych" operatorów, maszyny nie tracą na dokładności.
Łatwe i przyjemne w obsłudze.
Handluje nimi także firma APX technologies z Warszawy
Co prawda z frezarkami tej firmy nie miałem stycznosci, ale bawiłem się drążarkami wgłębnymi. Maszyny bardzo fajne, nie psują się. W okresie uzytkowania ok 10 lat i pracy "różnych" operatorów, maszyny nie tracą na dokładności.
Łatwe i przyjemne w obsłudze.
Handluje nimi także firma APX technologies z Warszawy
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe