Temat rozprawy doktorskiej z CNC- prosba o pomoc
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Temat rozprawy doktorskiej z CNC- prosba o pomoc
Witam wszystkich. Chcialem sie zaglebic w tematyke CNC. Wiem ze to temat rzeka i mozna miec mnostwo tematow z tej dziedziny ale prosilbym osoby ktora moze maja jeszcze wiecej doswiadczenia z tym o podanie jakiegos ciekawego tematu ktory nadawal by sie na rozprawę doktorska. Mam kilka pomysłów ale czasmi ktos moze miec fajny pomysl na ktory ja bym nie wpadl. Dzieki wsyzstkim za pomoc
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
skoro masz kilka pomyslow to podaj je bo po co mamy sie powtarzac 

- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
na wstepie zaznacze, ze sam planuje na jesieni zabrac sie za doktorat z nauk technicznych i w zyciu bym nie wpadl na pomysl, zeby na forum internetowym pytac o temat takiej pracy...
natomiast warcajac do meritum sprawy, to mialem kiedys propozycje badania optymalizacji kolejnosci ustawienia narzedzi w magazynach obrabiarek z uwzglednieniem typow tychze magazynow. poznalem tez kolesia, ktory zajmowal sie badaniem szumow w napedach srubowych tocznych. jeden znajomy zrobil doktorat z zakresu budowy sondy narzedziowej do tokarki cnc. zycze powodzenia, a przede wszystkim zdecydowania
natomiast warcajac do meritum sprawy, to mialem kiedys propozycje badania optymalizacji kolejnosci ustawienia narzedzi w magazynach obrabiarek z uwzglednieniem typow tychze magazynow. poznalem tez kolesia, ktory zajmowal sie badaniem szumow w napedach srubowych tocznych. jeden znajomy zrobil doktorat z zakresu budowy sondy narzedziowej do tokarki cnc. zycze powodzenia, a przede wszystkim zdecydowania
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu