witam wszystkich na forum
Niedawno poskładałem w jedną całość ploter frezujący (jak zadziała to być może wystawie zdjęcia)jednak póki co to mam problem z uruchomieniem silnikow

Sytuacja wyglada tak:zainstalowałem program mach 2 i skonfigurowałem go według wskazówek po tym sprawdziłem krańcówki i e-stop działaja bez zarzutów,problem jest z uruchomieniem silników.Wyglada to tak że jak mruga przycisk RESET w mach2 to silnik pobiera prąd i drga tak jakby chciał wykonać obrót jednak go nie wykonuje a gdy sie naciska na sterowaniu recznym strzałki są jakiś przeskoki jednak silnik tylko drga,tak samo dzieje sie przy sterowaniu programem step2cnc.Nie działa ani na sterowaniu recznym ani na wprowadzonych g- kodach.Tak samo siknik zachowuje sie gdy jest właczony komputer i sterownik a nie ma uruchomionego żadnego programu.Na dzień dzisiejszy brak mi jakichkolwiek pomyslów co może być i gdzie szukać przyczyny,szczerze powiedziawszy to jestem lekko załamany tą sytuacja

gdyż wsadziłem w budowe mnóstwo pracy niemówiac już o funduszach .Być może któryś z bardziej doświadczonych kolegów spotkał sie z taką sytuacją i wie gdzie i co może być przyczyną takiego stanu rzczy.Jeśli tak to bardzo bym prosił o jakieś wskazówki od czego i jak zacząć szukać przyczyny.Z góry bardzo dziekuje wszystkim za jakąkolwiek pomoc.
pozdrawiam