frezarka zaczęła frezowac spłaszczone otwory...pomocy
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 6
frezarka zaczęła frezowac spłaszczone otwory...pomocy
Witam wszystkich ....jak w temacie moja frezarka boxford 190 vcm od jakiegoś czasu zaczęła frezować otwory które są spłaszczone u góry i u dołu. Wygląda to tak jakby os Y nie dojeżdżała z frezem do odpowiedniego punktu. Do tej pory wszystko było ok. Czy ktoś spotkał się z takim problemem....proszę o pomoc.
Achaaa....frezarka jest na chińskich korkowcach i sterownikach.
Achaaa....frezarka jest na chińskich korkowcach i sterownikach.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Sprawdź czy nie poluzowała Ci się nakrętka na śrubie/mocowanie nakrętki/łożysko śruby w obudowie. Jak nakrętka nie ma luzu na śrubie to może mieć luz w uchwycie który ją trzyma lub uchwyt obluzował się na połączeniu uchwyt-stół. Możliwe też że odkręciła się jakaś kontra na śrubie (kontra przykręcająca łożysko do śruby) i ona się przesuwa lekko przód tył.

-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 6
Hej...witam no i sie wyjaśniło mam luz na śrubach w osiach X,Y około 10% to chyba jest duzo??. Tylko nie mam pojencia jak skasowac te luzy. Macie jakies doswiadczenie w tym temacie?Alvar4 pisze:Sprawdź czy nie poluzowała Ci się nakrętka na śrubie/mocowanie nakrętki/łożysko śruby w obudowie. Jak nakrętka nie ma luzu na śrubie to może mieć luz w uchwycie który ją trzyma lub uchwyt obluzował się na połączeniu uchwyt-stół. Możliwe też że odkręciła się jakaś kontra na śrubie (kontra przykręcająca łożysko do śruby) i ona się przesuwa lekko przód tył.
[ Dodano: 2013-10-21, 22:37 ]

To sa moje sruby w maszynce.