Swoje CNC a możliwość zarobku

Ogólne tematy związane z maszynami CNC, maszyny o odmiennej konstrukcji czyli wszystko co nie pasuje do powyższych.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę

Autor tematu
kicay
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1

Swoje CNC a możliwość zarobku

Post napisał: kicay » 22 cze 2009, 11:38

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum.
Jestem jego czytelnikiem od około roku. Przeglądając galerię muszę przyznać, że znakomita część projektów wygląda bardzo "profesjonalnie". Jestem pełen uznania dla ich twórców.
Gdzieś też tutaj na forum wyczytałem informacje że część maszynek zarabia na siebie. Jestem ciekawy jakie przedmioty czy też usługi, lub co konkretnie wykonują te maszyny aby mogły na siebie zarobić???
Nie chodzi mi tutaj o maszyny przemysłowe tylko raczej te amatorskie konstrukcje.
Jeżeli jest to pytanie urażające bądź zbyt wścibskie bardzo proszę o wybaczenie.
Nie za bardzo też wiedziałem w jakim temacie umieścić ten post wybrałem więc ten który moim zdaniem jest najbardziej adekwatny :roll:

Tagi:

Awatar użytkownika

wood carver
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: wood carver » 22 cze 2009, 19:13

Jeśli zafascynowany " CNC "chcesz zbudowac maszyne a potem szukac na nią roboty to uwierz..nie warto
Jesli nie prowadzisz dzialanosci i nie chcesz sobie usprawnic pracy, a masz zamiar znaleźć kogoś kto bedzie chcial podjac wspólprace na zasadzie uslugobiorcy, to jest naprawde cieżko na rynku....

Więc szczerze radze...jesli udoskonalenie wlasnej produkcji-tak
Jeśli początkujący uslugodawca- nie mówie ze nie...poprostu będzie cieżko o konkretną robote....chyba ze masz dobry sprzęt i mase doswiadczenia- niestety to wynika z praktyki....

chyba ze jest konkretna robota i konkretny odbiorca....

co wykonują maszyny? to pytanie tak ogólne jak " opowiedz mi w paru zdaniach o swoim życiu.."
W zasadzie są maszyny - centra obróbcze, zdolne do wieloczynnosciowych operacji...kupe kasy

są 2, 3 osiowe maszyny, ktorych pole manewru jest w zasadadzie ograniczone...
Jeśli chodzi o 3 osiową frezarke ploter....to jest to sprzęt naprawde ograniczony...teoretycznie potrafi badzo wiele, ale w praktyce bez automatyucznej wymiany narzedzia, uchylnej glowicy czy osi obrotowej, czas obrobki w porównaniu do wielu konwencjnalnych metod jest nawet dluższy...
w mojej branży - drewno i materialy drewnopochodne ....3 osiowy router ma bardzo ograniczone zastosowanie

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NASZE AMATORSKIE MASZYNY CNC”