Czy jest to możliwe?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Czy jest to możliwe?
Witam wszystkich!
Mam pytanko czy dali byście radę wyfrezować mi taki element?
Wiem że to było robione na frezarce automatycznej. Wielkość tego elementu to około 3.5 cm średnicy i wysokość z 1 cm.
Przy okazji nie wiecie gdzie w łodzi tną laserem plexe?
Mam pytanko czy dali byście radę wyfrezować mi taki element?
Wiem że to było robione na frezarce automatycznej. Wielkość tego elementu to około 3.5 cm średnicy i wysokość z 1 cm.
Przy okazji nie wiecie gdzie w łodzi tną laserem plexe?
- Załączniki
-
- przykład.JPG (12.85 KiB) Przejrzano 4326 razy
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Slaveta...Podam Ci prosty i dość tani sposób wykonania kopii tego elementu, o ile go oczywiście posiadasz. Zrób formę z silikonu np gumosilu i w tej formie możesz odlać sobie dowolną ilość identycznych elementów z żywic epoksydowych , poliestrowych itp. W tym forum jest trochę materiałów i wskazówek jak się do tego zabrać. W każdym razie wyjdzie to dużo taniej niż obróbka mechaniczna na skomplikowanym sprzęcie. Sprawa komplikuje się jeżeli nowy wyrób musi mieć mniej "patyczków". W takim przypadku rzeczywiście ktoś Ci musi wykonać prototyp. Na wszelki wypadek gdybyś miał problem ze znalezieniem odpowiednich wątków tutaj http://www.old.modelarstwo.org.pl/techn ... odlewanie/ masz przystępnie opisany cały proces technologiczny . W sieci znajdziesz dużo więcej szczegółów gdyby Cię ta technika zainteresowała