pytanko
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
pytanko
witam wszystkich niedawno uruchomiłem swój ploterek i teraz pszyszedł taki czas ze zaczynam bawić sie programami do sterowania maszyną ,narazie probuje rozpracowac mach2 ,wolalbym step2cnc ale coś nie chce dzialac pewnie gdzies jest jakis bład u mnie w konfiguracji,ale poki co bawie sie na mach wersji demo.Mam tylko taka zagadke bo chciałbym wykonac pare swoich plaskorzeżb jednak nie wiem jaki program sie do tego najlepiej nadaje coprawda mam wersje demo educada (bardzo fajny programik)tyle ze jakoś nie moge zrobić zeby narysować np kwatrat i zeby on był fefrezowany wyżej niż reszta materiału ;zawsze jest tak ze to frez sie zagłebia i robi zagłebienie i to tylko krawedzie kwadratu a ja bym chciał zrobić tak zeby kwadrat pozostal a został zebrany materiał wokól niego ,albo zeby zostala wybrana całośc materiału ze srodka kwadratu oczywiście w taki sposub zeby nie trzeba było rysować oddzielnych pojedynczych lini ,czy jest taka możliwośc zrobienia tego w educadzie,czy ten program ma takie możliwości czy nie.Czy może jest jakiś program do tworzenia plaskich rzeżb.Jesli ktos znalby jakiś programik tegi typu to bardzo prosze o jakiegoś linka albo sama nazwe programu.Z góry dzieki i pozdrawiam.
piter.m
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Takie wypełnienia realizujemy za pomocą obrysu wewnętrznego lub zewnętrznego o zadaną odległość między wierszami np. w Corelu. (Bardzo prosto i szybko)
Educada mam w wersji pro i niestety nie ma takiej opcji.
Musisz w tym wypadku uwzględnić średnice freza i rysować ręcznie kwadraty z przesunięciem.
Educada mam w wersji pro i niestety nie ma takiej opcji.
Musisz w tym wypadku uwzględnić średnice freza i rysować ręcznie kwadraty z przesunięciem.
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie