Problemy ze zdięciami były ponieważ są na innym serwerze - ale teraz są też w mojej galerii.
Co do wykonania sterownika - służę pomocą - ale dokumentacja...na razie nie powstała

- układ został zmontowany na płytce uniwersalnej - poniważ to prototyp był ciągle zmieniany i tak jakoś zostało.
Podrzucę schemat podłączeń procesora i mogę taki zaprogramować - jeśli cię interesuje. Program jest natomiast dość specyficzny po w zasadzie może pracować wyłącznie w takim urządzeniu ( oblicza obwód, dobiera obroty do zadanej prędkości, mierzy temperaturę chłodziwa, załącza wentylatory, obsługuje krańcówki, bezpośrednio steruje tranzystorami załączającymi zasilania faz silników - i ma jeszcze parę gadżetów ).
Podstawową jego wadą jest to że steruje silnikami w trybie półkrokowym - ale bez choperowania - ponieważ prędkości nie są duże - nie było takiej potrzeby aby to rozbudowywać.
Jeżeli potrzebujesz natomiast konkretnego programu do sterownika - opisz co i jak powinien wykonywać - mogę napisać w zasadzie dowolny program - kwestia dogadania.