hmm to może i ja wrzucę filmy i zdjęcia z niemieckiej firmy w której pracowałem
mam film z nowej maszyny Daeewo Puma 2500 dwu wrzecionowa i dwu rewolwerówka z podajnikiem zewnętrznym i przechwytem wrzecionowym maszyna jest boska ale i jej koszt tez.
Jej obsługa niby jest identyczna jak każdej innej maszyny typu Puma ale szczerze balem sie w niej grzebać mimo ze na pamięć znam obsługę Pumy 250
Nie mylić obsługi z wciskaniem startu albo z programowaniem.
FANUC Seria 0i-TB
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 1
Piracik pisze:nakrece jakis filmik z toczenia na niej
każdy chce wrzucić filmik z obróbką to może i ja coś wrzucebrzydal pisze: hmm to może i ja wrzucę filmy i zdjęcia z niemieckiej firmy w której pracowałem

brzydal słuchaj odnośnie pracy z prętem to może u ciebie M99 działać (też robiłem na takim FANUCU i to szło )w chwili obecnej robie na 21i-T i umnie idzie na M2 w pracy ciągłej. Na GOTO 0 ci napewno pujdzie ale chyba nie będzie ci nabijało sztuk na licznik. Jest też mały knyf z licznikiem bo jak masz ustawiony licznik na wykonanie pewnej ilości sztuk to maszyna nie pójdzie na M99 ani na M2 i będą działać jak M30.
Żeby to zmienić naciśni po koleji OFFSET >pod ekranem wyskoczą ci KOMPESACJA ,NASTAWNE ,DETAL (możesz to mieć w innym języku ale jest to samo)
naciśni NASTAWNE> i zaczni przerzucać strony ^ aż ci wyskoczą dane ustawień daty zegara łącznego czasu pracy maszyny ilości wykonanych i limitu sztuk wduś MDI
i wrzuć 0 (w limicie i w ilości wykonanych). 0 wprowadzasz przez przyciski pod monitorem IMPUT lub WPROWADZ (musi iść