Czy ten proces można kontrolować jeśli chodzi o wygląd, intensywność, czyli czy element będzie bardziej pokryty czy też mniej?
przyniosłem właśnie elementy z czernienia i wydaje mi się że miejscami bardzo niewiele ale "przebija" metal
Czernienie
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Czernienie
Cóż, jak to zwykle w takich przypadkach bywa- nie każda metoda, nie każdy środek, do każdego metalu pasuje...ale żeby otrzymać konkretniejszą odpowiedź musiałbyś podać czego, w jaki sposób, i do czego użyłeś...
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Pisał, że przyniósł elementy z czernienia, więc może zlecał. Jak by sam robił, to mógłby zadbać o jednolity wygląd. Jak się zleca, to reguła jest zawsze taka: jeśli te części nie są pilne, to odbierasz i są ślicznie czarne, jednolicie i wszędzie, w wszystkich zagłębieniach, otworach , nawet w ślepych gwintach. Jak są potrzebne pilnie albo dla nowego klienta i chciało by się, żeby wyglądały ładnie, to wtedy są miejscami "niedociągnięte", z plamami, korozyjnymi zaciekami, pstrokate, miejscami brązowawe - ogólnie do poprawki.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
CFA pisze: to wtedy są miejscami "niedociągnięte", z plamami, korozyjnymi zaciekami, pstrokate, miejscami brązowawe - ogólnie do poprawki.
Witam
Mi ostatnio tak zrobili i jeszcze byli zdziwieni, że żądam poprawki.