System przesuwny
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
System przesuwny
Panowie potrzebuję pomocy, mam pręt fi 12 i muszę coś wymyślić co by mogło przesuwać się po średnicy zewnętrznej, wzdłuż pręta, bez większych oporów, coś na wzór łożyska liniowego tylko znacznie mniejszego bo pręt fi 12 i to coś musi mieć coś do czego mógłbym zawiązać sznurek. Może ma ktoś jakiś pomysł?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: System przesuwny
Przecież są łożyska liniowe do prętów 12mm
Jak pręt nie jest wystarczająco dokładny, to może po prostu ceownik I jakieś 4 małe łożyska.
Jak pręt nie jest wystarczająco dokładny, to może po prostu ceownik I jakieś 4 małe łożyska.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
- Posty w temacie: 1
Nie wiem co kombinujesz i jakie to coś musi spełnić warunki.polkos pisze: ↑21 lip 2018, 20:22Panowie potrzebuję pomocy, mam pręt fi 12 i muszę coś wymyślić co by mogło przesuwać się po średnicy zewnętrznej, wzdłuż pręta, bez większych oporów, coś na wzór łożyska liniowego tylko znacznie mniejszego bo pręt fi 12 i to coś musi mieć coś do czego mógłbym zawiązać sznurek. Może ma ktoś jakiś pomysł?
Jeśli nie masz za dużych wymagań a pręt nie ma podparcia to może wystarczy zwykły bloczek? zamiast liny masz pręt.

-
- Posty w temacie: 3
Przecież to powinno jakoś wyglądać. Czemu nie chcesz kupić suszarki? Są takie plastikowe i metalowe kółka do karniszy, no ale czy o to rzeczywiście chodzi? Potrzebna suszarka, stawiam na balkonie. Ma być piwko z kumplem, wynoszę suszarkę (po złożeniu wejdzie za szafę).