Potrzebuję pomocy!!
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 7
Potrzebuję pomocy!!
Witam wszystkich. Mam problem ze swoim projektem . Ma na zadanie wymyśleć w jaki sposób chce opuszczać z sufitu na wysokość 30 cm rzutnik oraz podnosić do pozycji startowej..Nie mam pomysłu jaką użyć przekładnie, jak by miała ona wyglądać oraz jaki silnik użyć aby unieść rzutnik , który waży 5kg. Jest któś wstanie zaproponować mi dobre rozwiązanie do mojego problemu? Do projektu miałem następujący pomysł : chciałbym użyć jeden silnik w taki sposób, aby mógł zmieniać jego obrotu po to aby podnosić oraz opuszczać przedmiot tu taj bym musiał pewnie użyć układu prostowniczego dla silnika prądu stałego są jakieś inne propozycje ? Dla przekładni mechanicznej nie mam pomysłu … 

Tagi:
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 7
Ktoś potrafi zrobić taki podnosnik śrubowy ? Jaki tu taj silnik użyć aby potrafil unięść projektor o wadzę 4 kg .Oczywiście nie zależy mi tu taj na pozycjonowaniu tylko podnośnik ma się opuścić cały na dół i podnieść do góry. Sterowanie to zalezałoby mi na tym aby wchodząc do pomieszczenia załaczając kontakt opuszczał się projektor a wyłaczając kontakt podnosił się do góry.
[ Dodano: 2015-04-13, 22:33 ]
Znalazłem ciekawy wizerunek podnośnika śrubowego.
[ Dodano: 2015-04-13, 22:33 ]
Znalazłem ciekawy wizerunek podnośnika śrubowego.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Chcesz to komuś zlecić? to tyle samo Ciebie wyniesie co kupno nowego. Zobacz na to w taki sposób jak podnosisz podnośnikiem śrubowym samochód. Ile on waży a ile Ty siły wkładasz w kręcenie podnośnika. Ty na śrubę działasz dźwignią, a silnik działa przekładnią ślimakową.denayz pisze:Ktoś potrafi zrobić taki podnosnik śrubowy ?