Opinia o forumowiczu
-
- Posty w temacie: 1
Widocznie zmądrzał .Łaszczenie się na coś, co jest mniej warte, od usługi najtańszego obrońcy, to przejaw wyjątkowej niefrasobliwości( żeby nie nazwać tego dosłownie głupotą).O ile mógłby jeszcze się tłumaczyćz niedokonania przelewu( nieumyślność ) ,to już żądanie oświadczeń i uzależnianie od tego zwrotu przedmiotów , są działaniami umyślnymi.Potem określa się to formułami,,podjął działania mające na celu utrzymanie bezprawnie przywłaszczonych przedmiotów w posiadaniu ,czym wyczerpał znamiona Art.... w zw z Art..." - a to lektura wielce stresująca.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Może czyta ten wątek i zobaczył że jego szanse na wzbogacenie są pod znakiem zapytania. W każdym razie interesów z nim już nie będziesz robił...chyba
Skoro obyło się bez tych wszystkich zaświadczeń, oświadczeń, kwitów (pod warunkiem że faktycznie kasa dojdzie a nie jest to gra na zwłokę) to potwierdza tylko że chodziło o zmęczenie i przestraszenie przeciwnika a w efekcie wyłudzenie . Najbezpieczniej jest okraść z fantów złodzieja- przynajmniej nie zgłosi sprawy na Policji.

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 19
Wysłałem maila w piatek, dosyc konkretnego, i wiecej z tym kims... nie miałem zamiaru polemizowac, powiedziałem ze cierpliwie p[oczekam zeby rozwiazac to polubownie a potem pojde to zgłosic.
Przemyslałem sprawe i stwierdziłem ze nie bede dawał sie zwodzic.
A jak myslał ze trasfił na zlodzieja i po nastraszeniu bedzie miał towar gratis to
była to Wielka Pomylka.
Nie jestem swietym mikołajem zeby rozdawac prezenty.
Jestem nowy na forum i pewnie myslal ze jakis zlodziejaszek chce sie pozbyc towaru.
No ale zobaczymy , sam sms nic jeszcze nie załatwił,
dziwie sie tylko ze zazadałem zwrotu towaru ktory nie odpowiadal a tu nagle taki zwrot
i przelew pieniedzy. Zobaczymy jak dojdzie kasa.
Narazie dziekuje za porady
Przemyslałem sprawe i stwierdziłem ze nie bede dawał sie zwodzic.
A jak myslał ze trasfił na zlodzieja i po nastraszeniu bedzie miał towar gratis to
była to Wielka Pomylka.
Jestem nowy na forum i pewnie myslal ze jakis zlodziejaszek chce sie pozbyc towaru.
No ale zobaczymy , sam sms nic jeszcze nie załatwił,
dziwie sie tylko ze zazadałem zwrotu towaru ktory nie odpowiadal a tu nagle taki zwrot
i przelew pieniedzy. Zobaczymy jak dojdzie kasa.
Narazie dziekuje za porady
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Może od osoby, w której imieniu działa dostał jakąś lekcję.obas32 pisze: Przemyslałem sprawe i stwierdziłem ze nie bede dawał sie zwodzic.
była to Wielka Pomylka.
Po drugie zawsze możesz się domagać, żeby zgodnie z art 21 ustawy o swobodzie działalności gospodarczej podawał na stronach pełne dane w tym NIP - choć kar pewnie za brak nie ma. To i tak jest jawne i można znaleźć i się zorientować, że nie koresponduje się z właścicielem (w danych firmy Anna Maria). W sumie firma zarejestrowana w kwietniu - może jeszcze nie wie jak można sobie szybko zepsuć opinię w sieci.
-
Z rozpędu zahaczyłem o ten wątek, nawet rzekłem dwa słowa aż w końcu pomyślałem że warto dowiedzieć się więcej szczegółów o człowieku pod którym wspólnymi siłami
budujemy stos. Na wszelki wypadek, żeby samemu nie wpaść w kanał. Zajrzałem do Allegro coby obejrzeć jego towar i tu niespodzianka.
Login cad_cam_cnc w Allegro ma zawieszone konto http://allegro.pl/show_user.php?search=cad_cam_cnc czyli to pewnie nie o niego chodzi ? Z kolei anmartools (Taka nazwa sklepu padła w jednym z postów) ma w Allegro dobrą opinię . Jeżeli to on spowodował całe zamieszanie to może niepotrzebne były nerwy? Widać że sporo kupuje i sprzedaje. Może wziął za dużo na siebie i nie wyrabia. Wiele małych firm "ma księgową" co znaczy że jego dokumentacją zajmuje się inna firma świadcząca usługi księgowe. To wydłuża czas obiegu dokumentów. Na dodatek taka zewnętrzna firma asekuruje się jak może żeby nie wpaść w jakąś pułapkę prawną i może być bardziej papieska niż sam Papież. Stąd mogą pochodzić te dziwaczne dla nas żądania oświadczeń, poświadczeń i innego bełkotu urzędniczego. Dalej idąc, jeżeli to o anmartools chodzi to w Allegro są dostępne wszystkie dane firmy, w tym NIP i REGON, gdyby ktoś chciał ich jeszcze głębiej prześwietlić. Jednym słowem można wypuścić parę z kotłów i zabezpieczyć "kałachy" Wojna odwołana, tym bardziej że kasa już w drodze

Login cad_cam_cnc w Allegro ma zawieszone konto http://allegro.pl/show_user.php?search=cad_cam_cnc czyli to pewnie nie o niego chodzi ? Z kolei anmartools (Taka nazwa sklepu padła w jednym z postów) ma w Allegro dobrą opinię . Jeżeli to on spowodował całe zamieszanie to może niepotrzebne były nerwy? Widać że sporo kupuje i sprzedaje. Może wziął za dużo na siebie i nie wyrabia. Wiele małych firm "ma księgową" co znaczy że jego dokumentacją zajmuje się inna firma świadcząca usługi księgowe. To wydłuża czas obiegu dokumentów. Na dodatek taka zewnętrzna firma asekuruje się jak może żeby nie wpaść w jakąś pułapkę prawną i może być bardziej papieska niż sam Papież. Stąd mogą pochodzić te dziwaczne dla nas żądania oświadczeń, poświadczeń i innego bełkotu urzędniczego. Dalej idąc, jeżeli to o anmartools chodzi to w Allegro są dostępne wszystkie dane firmy, w tym NIP i REGON, gdyby ktoś chciał ich jeszcze głębiej prześwietlić. Jednym słowem można wypuścić parę z kotłów i zabezpieczyć "kałachy" Wojna odwołana, tym bardziej że kasa już w drodze

-
- Posty w temacie: 2
-
Czasem też podpowiada i doradza właścicielowi co wolno zrobić i jak a czego nie żeby nie podpaść fiskusowi. Poznałem taką firmę gdzie właściciel zna się tylko na swojej dłubaninie a dokumentacja to dla niego czarna magia. Fakt że tutaj zbieżność nazwy zawieszonego konta w Allegro i nazwy użytkownika forum cnc jest mocno zastanawiająca. Być może nie jest tak nieskazitelny. Szkoda że zwykły śmiertelnik nie może dowiedzieć się w Allegro co wcześniej nawywijał. Tam można być zawieszonym za zbyt dużą ilość negatywnych opinii ale też za nieuregulowanie wobec Allegro należności za wystawiane aukcje a także za rozrabianie w cafe. Teraz wiele zależy od tego czy dojdzie przekaz pieniężny i czy poszkodowany nada sprawie bieg egzekucyjny. Policja z pewnością dokopałaby się do wszystkich archiwaliów w Allegro.