Cześć,
Znalazłem projekt w rozszerzeniu .mpr który chciałbym przesłać do frezowania polskiej firmie. Niestety nie mogą go otworzyć. Licząc na Waszą pomoc wrzucam go w załączniku. Czy ktoś mógłby mi go przekonwertować to bardziej standardowego formatu? AutoCADowego DWG lub nawet zwykłego wektorowego SVG.
Dzięki!
Prośba o konwersję MPR → DWG
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Prośba o konwersję MPR → DWG
- Załączniki
-
- projekt.mpr.zip
- Projekt mpr
- (1.79 KiB) Pobrany 109 razy
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Re: Prośba o konwersję MPR → DWG
Przekonwertowalem do PNG. Mam nadzieje ze ci pomoze. Mozesz uzyc programu scan2cad zeby przekonwertowac na dwg. Dorzucilem jeszcze dxf.
- Załączniki
-
- project2.dxf
- (9.2 KiB) Pobrany 117 razy
krzychu
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Dzięki wielkie, dxf jest przydatny. Chociaż oczekiwałem, że w tym projekcie po obwodzie łuku są jeszcze dodatkowe otwory, czy niczego takiego tam nie widzisz?
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Do zrobienia tych otworow jest uzyty komponent dlatego ja go nie widze.
krzychu
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Potwierdzam to co napisał krzychuirl , czyli .... użyte są komponenty, co nie byłoby może kłopotem gdyby ktoś kto tworzył ten program zaznaczył żeby inkludować komponenty, wtedy otworzy się wszystko, ale zazwyczaj nie inkluduje się komponentów, bo program otwarty na innej maszynie, po prostu może odwoływać się do innych narzędzi, czyli może nawet istnieć narzędzie o tym numerze, ale .... zupełnie inne niż to jakie było na maszynie na której program był używany pierwotnie i w efekcie może się zdarzyć, że maszyna pobierze narzędzie i ..... "przydzwoni" w materiał, a to nie jest delikatnie pisząc porządane 
Oczywiście komponenty bardzo ułatwiają pracę, ale .... trzeba ich używać z rozwagą na innych maszynach.

Oczywiście komponenty bardzo ułatwiają pracę, ale .... trzeba ich używać z rozwagą na innych maszynach.