Witam,
Przeglądając forum widziałem że niektore osoby zakupiły chińskie serva Ac, chciałbym sie dowiedzieć jak jest z cłem i podatkiem ile mniej więcej trzeba doliczyć do ceny wystawionej na aukcji. No i jeszcze kwestia jak się sprawują czy wynikły jakieś problemy itp. ?
chińskie serva AC
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: chińskie serva AC
Wypowiem się tylko odnośnie sprowadzenia z Chin. Jeżeli paczka przyjdzie przesyłka kurierska to masz 100% że przejdzie przez ich agencje celna. Będziesz musiał zadeklarować wartość paczki zgodna z ceną zakupu w PLN. Doliczą ci obsługę celna tak w granicach 100pln i będziesz musiał zapłacić VAT od wartości. Cła zwykle nie doliczają bo zwolnione z opłaty celnej.
Ja tak zwykle mam jak sprowadzam jako osoba prywatna puzzle do budowy frezarki CNC.
Dobrym rozwiązaniem jest poszukać sprzedawców co wysyłają towar z terenu EU (Hiszpania,Włochy,Niemcy...). Wtedy zakup jest lekko droższy ale odpadają dodatkowe oplaty. Czasem jest to bardziej opłacalne.
Ja tak zwykle mam jak sprowadzam jako osoba prywatna puzzle do budowy frezarki CNC.
Dobrym rozwiązaniem jest poszukać sprzedawców co wysyłają towar z terenu EU (Hiszpania,Włochy,Niemcy...). Wtedy zakup jest lekko droższy ale odpadają dodatkowe oplaty. Czasem jest to bardziej opłacalne.