berrrcik21 pisze:W sumie maszynka narazie nie będzie mi potrzebna
czyli proponowałbym zbierać kaskę - jak się zrobi nadwyżka zostanie na budowę CNC.
Te lub podobne falowniki są dostępne praktycznie cały czas.
Co do okazji na Allegro to bywa różnie - ja mam dobre doświadczenia ale bywa różnie.
Miałem jedną wpadkę - kupiłem spalony procesor ( ale był sprzedawany : stan nieznany ).
berrrcik21 pisze:Sam nie wiem

A czy z jednego falownika mogę zasilać kilka silników?? Tzn. nie jednocześnie, ale bez odłączania przewodów od jednego i podłączania do drugiego. Ten falownik ma taką możliwość??
Bezpośrednio takiej możliwości niema, ale zrobiłem tak :
W miejsce gdzie w falowniku są zaciski do podłączenia silnika podłączyłem gniazdo siłowe, natomiast kabelek sinika zakończyłem wtyczką siłową. Zamiana silników polega na wyjęciu z gniazda jednej wtyczki i włożeniu wtyczki drugiego silnika ,oraz ................ przeprogramowaniu falownika
( oczywiście zwykle tylko parametry charakteryzujące podpięty aktualnie silnik ) , dlatego opis tych parametrów wydrukowałem i przykleiłem na obudowie falownika.
Co do LG mam nadzieję , że spełni Twoje oczekiwania . Musisz tylko dodatkowo dołożyć dwa zewnętrzne przyciski : obroty prawe , obroty lewe + trzeci : awaryjne zatrzymanie ( jest to podane w instrukcji ) . Na moim Vektorze zmiana kierunków jest na panelu fabrycznym. Awaryjne zatrzymanie podobnie jak w LG jest podłączane jako zewnętrzne i muszę to zrobić.