Budowa Tokarki CNC na podstawie 2TSB.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 17
Witam,
Po 2,5tyg doczekałem się falownika
No i oczywiście problem ale już przywykłem do tego bo to trzeci falownik który mam w rękach z pierwszym były problemy bo ktoś namieszał w ustawieniach ale udało mi się go ogarnąć i działa do dziś, drugi miał spalony układ, a ten "działał" jeden dzień
Działał w sensie że dało się wchodzić w ustawienia i je zmieniać na drugi dzień odpaliłem falownik bo miałem zamiar powrócić do ustawień fabrycznych i poustawiać to co trzeba ale skończyło się na chęciach. Problem polega w tym że po odpaleniu pojawia się 5 zer które migają na ekranie (przy pierwszym uruchomieniu też tak było) po naciśnięciu i przytrzymaniu przycisków Enter i Func pojawia się na ekranie 802.6 przy pierwszym uruchomieniu nacisnąłem Func i mogłem szperać w parametrach, a teraz nie mogę próbowałem chyba już wszystkich kombinacji przyciśnięć i tylko mogę przechodzić pomiędzy tymi 5 zerami a 802.6 ale nie wiem co znaczy to 802.6 a w instrukcji nic nie mogę znaleźć na te temat. Może macie jakieś pomysły? Kombinowałem również z kabelkami. Falownik to KEB F5.
Co do reszty to prawie nic się nie działo. Zacząłem robić konik i oczekuje na śrubę i imak. Po problemach z ebmią i tak w końcu nie dostałem tego czego chciałem ale stwierdziłem że mam już to w d*upie bo to strata czasu. Po chyba ponad 4 tyg. dostałem kable od silników wszystko okej ale kabel który zamówiłem do enkodera zamiast 4 metrów przysłali mi 1metr i to jeszcze 16żył
Pozdrawiam.
Po 2,5tyg doczekałem się falownika

Co do reszty to prawie nic się nie działo. Zacząłem robić konik i oczekuje na śrubę i imak. Po problemach z ebmią i tak w końcu nie dostałem tego czego chciałem ale stwierdziłem że mam już to w d*upie bo to strata czasu. Po chyba ponad 4 tyg. dostałem kable od silników wszystko okej ale kabel który zamówiłem do enkodera zamiast 4 metrów przysłali mi 1metr i to jeszcze 16żył

Pozdrawiam.