Zapraszam do mojej ...
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Zapraszam do mojej ...
Zapraszam do mojej nowo powstałej strony internetowej.
ModneDrewno.pl
Skomentujcie jak się Wam podoba:) czy uważacie że przyciągnie klientów? co mogę w niej poprawić?
Również możecie wyrazić opinie jak podobają się Wam moje prace w Galerii
Z góry dziękuje za słowa otuchy jak i krytyki, pozdrawiam
ModneDrewno.pl
Skomentujcie jak się Wam podoba:) czy uważacie że przyciągnie klientów? co mogę w niej poprawić?
Również możecie wyrazić opinie jak podobają się Wam moje prace w Galerii
Z góry dziękuje za słowa otuchy jak i krytyki, pozdrawiam
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Możesz nie traktować mojej opinii obiektywnie... Ale stronkę szczególnie firmową lepiej zlecić wykonanie zawodowcom.
Google stronki za bardzo nie polubi - żaden standard nie spełniony. Sporo jej brakuje...
To tak kilka słów krytyki
Brawo za decyzję - chęć posiadania stronki - wiele osób twierdzi że to zbędny wydatek (nie tylko reklama w sieci ale i cała reklama), jednak kogo w dzisiejszych czasach stać na to by nie mieć reklamy?
Google stronki za bardzo nie polubi - żaden standard nie spełniony. Sporo jej brakuje...
To tak kilka słów krytyki

Brawo za decyzję - chęć posiadania stronki - wiele osób twierdzi że to zbędny wydatek (nie tylko reklama w sieci ale i cała reklama), jednak kogo w dzisiejszych czasach stać na to by nie mieć reklamy?

Pozdrawiam Paweł Z.
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Przydatne: elektro-instalacja.pl
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Kontakt:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Tylko musisz się liczyć z tym, że na 1 porządnego klienta trafi się 10 wałów, co to chcą sobie projekcik czyimś kosztem wycenić lub poprawić i musisz być czujny. Nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie. Czasem nawet najpoważniejsza propozycja może okazać się żartem.
i weź sobie to do serca.
Nie ma to jak "fizyczny" klient w drzwiach
I ja bym tego internetu tak nie przeceniał.
Strona to jedno, teraz trzeba tą stronkę troszkę" wypromować", żeby w rankingu google pojawiała się jak najwyżej .
Ważne też sprecyzowanie słów kluczowych.
i weź sobie to do serca.
Nie ma to jak "fizyczny" klient w drzwiach

I ja bym tego internetu tak nie przeceniał.
Strona to jedno, teraz trzeba tą stronkę troszkę" wypromować", żeby w rankingu google pojawiała się jak najwyżej .
Ważne też sprecyzowanie słów kluczowych.
-
- Kontakt:
Co racja to racja, ale słowa kluczowe to nie wszystko.
Co do wartości internetu - kwestia poglądu. Oczywiście trzeba podchodzić do takich Klientów z dystansem, jednak większość społeczeństwa, poszukując firmy do wykonania jakieś usługi/towaru przegląda sieć. Dlaczego? To nie nie kosztuje, a mamy pogląd gdzie szukać potencjalnych zleceniobiorców
[ Dodano: 2010-09-25, 09:38 ]
PS. kolego numerek, walidator to nie wszystko

[ Dodano: 2010-09-25, 09:38 ]
PS. kolego numerek, walidator to nie wszystko

Pozdrawiam Paweł Z.
-
Oj tam ...pabloz90 pisze: PS. kolego numerek, walidator to nie wszystko
wiem że nie wszystko ale wydaje mi się że skoro robimy stronę to niech ona będzie zgodna ze standartami ..
nie jestem fachowcem w tej materi ale zrobiłem kilka stron i mozolnie usuwałem błedy aby wsio było ok
jakby nie patrzeć błędy także mają wpływ na pozycjonowanie przez booty
wiem bo mnie to spotkało ... :0 przed usunięciu błedów jedna z moich stron była daaaleko , po usunięciu w ciągu miesiąca weszła na 4 czy 5 pozycję bez szczególnego pozycjonowania
-
- Kontakt:
Otóż ja o tym mówię
Chodzi mi jeszcze o strukturę kodu.
Tak w skrócie mówiąc stronka jest zbudowana w oparciu o tabelę. Zapytacie - co w związku z tym? Walidator sprawdza błędy w kodzie ale nie sprawdza systemu budowy. GoogleBot wchodzi na taką stronkę wczytuje jej treść i co widzi? Tabele - czyli treść ta jest traktowana jako wartość tabelaryczna
Jeśli pozycjonowanie na dosyć łatwa frazę to da się to zrobić. Oczywiście poprawność kodu ma ogromne znaczenie w pozycjonowaniu ale zabiegi SEO, są nieodłączną częścią tej "gry"
Dobra koniec tematu, forum CNC a o czymś innym gadamy 

Tak w skrócie mówiąc stronka jest zbudowana w oparciu o tabelę. Zapytacie - co w związku z tym? Walidator sprawdza błędy w kodzie ale nie sprawdza systemu budowy. GoogleBot wchodzi na taką stronkę wczytuje jej treść i co widzi? Tabele - czyli treść ta jest traktowana jako wartość tabelaryczna

Jeśli pozycjonowanie na dosyć łatwa frazę to da się to zrobić. Oczywiście poprawność kodu ma ogromne znaczenie w pozycjonowaniu ale zabiegi SEO, są nieodłączną częścią tej "gry"

Pozdrawiam Paweł Z.
-
strona jest troche ...prosta.
Nie wnikam w szczegóły bo na tworzeniu stron sie nie znam ale wielu odbiorców odbierze to tak: firma tzw. garażowa czyli niepewna. Lepiej zapłacić 20% wiecej i mieć pewność, że zostanie zrobione - czyli zrezygnuja z Twoich usług.
Poza tym warto zadbać aby po wpisaniu podstawowych haseł w google strona wyskakiwała na pierwszych stronach. Informatycy tworzący stronę potrafia to zapewnić.
Wg mojego doswiadczenia handlowego i wbrew temu co koledzy wyżej mówili bardzo wielu klientów pozyskuje sie poprzez internet. Najczęściej to sa klienci jednorazowi - to przyznaję. Do dużego odbiorcy musi pojechać przedstawiciel, muszą byc rozmowy itp. Dobra strona netowa przyciaga wg mojego doświadczenia nawet 50-80% nowych klientów. Ty musisz później zadbać aby ich zatrzymać.
Powodzenia.
P.S. Często kupuje coś przez internet na firmę i razi mnie, że strona w budowie, brak kontaktu itp. - najczęściej rezygnuje. Nie mam czasu na telefony głuche i wybieram kolejną z google.
Nie wnikam w szczegóły bo na tworzeniu stron sie nie znam ale wielu odbiorców odbierze to tak: firma tzw. garażowa czyli niepewna. Lepiej zapłacić 20% wiecej i mieć pewność, że zostanie zrobione - czyli zrezygnuja z Twoich usług.
Poza tym warto zadbać aby po wpisaniu podstawowych haseł w google strona wyskakiwała na pierwszych stronach. Informatycy tworzący stronę potrafia to zapewnić.
Wg mojego doswiadczenia handlowego i wbrew temu co koledzy wyżej mówili bardzo wielu klientów pozyskuje sie poprzez internet. Najczęściej to sa klienci jednorazowi - to przyznaję. Do dużego odbiorcy musi pojechać przedstawiciel, muszą byc rozmowy itp. Dobra strona netowa przyciaga wg mojego doświadczenia nawet 50-80% nowych klientów. Ty musisz później zadbać aby ich zatrzymać.
Powodzenia.
P.S. Często kupuje coś przez internet na firmę i razi mnie, że strona w budowie, brak kontaktu itp. - najczęściej rezygnuje. Nie mam czasu na telefony głuche i wybieram kolejną z google.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
Ja np rezygnuję - jak firma nie podaje na stronie podstawowych danych - NIP czy REGONupadły_mnich pisze: Często kupuje coś przez internet na firmę i razi mnie, że strona w budowie, brak kontaktu itp. - najczęściej rezygnuje.
(do czego z resztą chyba zobowiązuje prawo) tak, żeby można było sobie sprawdzić
dane rejestracyjne.