jak obliczyc siłe x
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
Oczywiście większy moment przy tej samej sprawności wychodzi jakieś 3,8Nm
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Skąd mam wiedzieć co to jest ja to tylko zbudowałem"
www.serwotech.pl
www.serwotech.pl
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
bartuss1 pisze:nie ma tak dobrze, przy trapezach to max 80%Niewiem czy dobrze przyjąłem sprawność przekładni śrubowej ale dla sprawnośći n=93% tak wychodzi 3Nm.
BARTUSS1 APELUJE DO CIEBIE PO RAZ KOLEJNY: JESLI CZEGOS NIE WIESZ, TO SIE NIE ODZYWAJ! NIE PODAWAJ TUTAJ SWOICH DOMYSLOW JAKO TWIERDZEN, BO JAK ZWYKLE WPROWADZSZ LUDZI W BLAD. TYPOWE SRUBY TRAPEZOWE ZE STALI, NAWET SZLIFOWANE, W POLACZENIU Z NAJSTARANNIEJ WYKONANYMI NAKRETKAMI Z BRAZU NIE OSIAGAJA TAKIEJ DUZEJ SPRAWNOSCI. W PRAKTYCE DLA TAKIEJ PARY CIEZKO JEST OSIAGNAC SPRAWNOSC RZEDU 60%. TO SAMO SIE DOTYCZY DO TYCH TWOICH OBLICZEN: NIE WIESZ JAK JE ZROBIC, TO ICH TUTAJ NIE POKAZUJ! I POTEM NIE UDAWAJ, ZE NIC SIE NIE STALO PROBOJAC ZMIENIAC TEMAT NA KWESTIE SPRAWNOSCI CZY INNYCH BZDETOW.
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
to kolejny powrót bartussa1 na forum cóż po raz kolejny ...DZIKUS pisze:BARTUSS1 APELUJE DO CIEBIE PO RAZ KOLEJNY:

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Kontakt:
to moze ty tez sobie zyj (najlepiej zdala ode mnie) i daj zyc innym. nie stwarzaj zagrozenia cudzego zycia poprzez podwania tutaj sowich blednych teorii, domyslow, "obliczen" itp. w formie arbitralnych twierdzenm, bo jak jzu nie raz mielismy sie okazje przekonac bywaja one gowno warte. tak wiec jak na razie nie moge cie gosciu ignorowac, bo kit ludziom wciskasz.bartuss1 pisze:a ja apeluje do ciebie żyj i daj żyć innym i nie wmawiaj mi że nie mam pojęcia o tym co robię panie superhiper rowerowiec, mozesz mnie po prostu ignorowac jak tak bardzo ci przeszkadzam, na marginesie może czymś sie pochwalisz ?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
- Kontakt:
[center]oto czesto spotykany na forum schemat dyskusji z bartusem:[/center]bartuss1 pisze:zawsze jakis rydzyk fidzyk musi sie znaleźć ... a wiesz, dałem cie do ignorowanych
Uzytkownik A:
- witam, jestem to nowy, mam pytanie, wiecie moze jak obliczyc ile to jest 2+2?
Uzytkownik B:
- 4
Uzytkownik C:
- 2+2=4, a poza tym to jest opcja "szukaj"
Uzytkownik bartuss1:
- to banalne, dla ułatwienia proponuję na początek napisać zależność okresląjącą objętościową gęstość zasobu ilości oscylatorów harmonicznych drgających w polu długości fal pudła izotermicznego. następnie należy rozważyć zasadność stosowania elastomerowych ekwiwalentów elementów tłumiących w celu poprawy właśności absorbcji tychże drgań poprzez nasz rozważany układ. zakładając, że stabilność nowych bodźców ekonomicznych efektywnie stymuluje wzrost notowań złotego względem euro, można przyjąć, że 2+2=5
Uzytkownicy A, B i C
- bartus mylisz sie, 2+2=4
uzytkownik bartuss1
no dobra podalem wynik w przyblizeniu, ale czy ktos wzial pod uwage rozmiar czcionki i kroj pisma?
Uzytkownik dzikus:
bartuss, mam prosbe jesli nie umiesz dodawac, to nie proboj odgadywac wyniku gdy jest on komus do czegos potrzebny bo wprowadzasz ta osobe w blad!
Uzytkownik bartuss1
- odwal sie ode mnie dziki kleryku! obrazam sie na ciebie! zabieram swoje grabki i wiaderko i zmieniam piaskownice!
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
Witam
Mam pytanie do kolegi Dzikusa widzę że kolega się zna na przekładniach śrubowych. Chciałbym się dowiedzieć jaką sprawność ma taka przekładnia dla śruby kulowej??
Dziękujęi z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam
Mam pytanie do kolegi Dzikusa widzę że kolega się zna na przekładniach śrubowych. Chciałbym się dowiedzieć jaką sprawność ma taka przekładnia dla śruby kulowej??
Dziękujęi z góry za odpowiedź.
Pozdrawiam
"Skąd mam wiedzieć co to jest ja to tylko zbudowałem"
www.serwotech.pl
www.serwotech.pl