Hundegger k2
Montaż i poziomowanie maszyny
-
Grzesiek832
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 2
Hundegger k2
Witam serdecznie wszystkich, jestem na etapie wymiany k1 na k2 i po wypoziomowaniu całej maszyny, zastanawiam się nad poziomem frezarki. Mam poziomice maszynową i widzę na korpusie frezarki miejsce przylozenia poziomicy. Jak się ją reguluje, nie widzę nigdzie takich punktów. Ktoś widział jak robi to serwis?. Drugie pytanie, Ktoś ma adres do kogoś, firma os prywatna co ogarnia usterki? Serwis fabryczny do temat rzeka.
-
MarekCNC123
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 1
Re: Hundegger k2
Nie da się wypoziomować korpusu freza, mozesz sprawdzić czy jest równo w tych dwoch osiach i wyregulować według tego wózki. Jeżeli frez jest minimalnie przekoszony to teraz trzeba ustawić wózki aby dostosować się tak samo do tej nierówności frezarki. Poziomowanie tej maszyny zaczyna się w pierwszej kolejności od frezarki
-
Grzesiek832
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 2
Re: Hundegger k2
Techniczne jest to cholernie trudne. Wyobrażam sobie to tak że ustawiam frez w osi całej maszyny i poziomuje ją w dwóch płaszczyznach, i mocuje do podłogi ( przyspawanie do podłogi) potem poziomowanie reszty. Myślę że piekielnie trudne. Zrobiłem odwrotnie i wypoziomowałem wózki . Jutro sprawdzę jak mocno mi ucieka frez. Jeszcze pytanie odnośnie regulacji wózków. Zestaw serwisowy wózkow producenta zawiera wszystkie koła wózków, zębate, te na mimo środzie i dolne dociskowe .Czy jest jakaś procedura ustawienia po wymianie tych elementów?