moja frezarka gubi wymiary
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Przelutuj całą płytę elektroniki, sprawdź czy nie ma zimnych lutów, zwłaszcza w okolicach transformatora wysokiego napięcia. Te dziwne kreski to prawdopodobnie linie powrotu, czyli zasilanie monitora jest, prawdopodobnie brak treści. Jednak stawiam na zimny lut - przelutuj wszystko. Te monitory(monochromatyczne) w Morbidelli/ Tech bardzo podobne są do weeke oraz Ima.
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2009, 21:20 przez jarosław pawlik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Dzięki za pomoc sprawdze to i dam znać czy pomogło:))
[ Dodano: 2009-09-08, 21:56 ]
Właśnie dziś uruchomiłem maszynkę. Błedów było kilka. Zluzowała się plytka mózgu:) .Bateria się wyczerpała i przy okazji w transporcie musiała sie poruszyć i zrobiła zwarcie czego skutkiem było wykasowanie pamięci. Dziś walczyłem z naprawa . dzięki za wszystko pozdrawiam:))
[ Dodano: 2009-09-08, 21:56 ]
Właśnie dziś uruchomiłem maszynkę. Błedów było kilka. Zluzowała się plytka mózgu:) .Bateria się wyczerpała i przy okazji w transporcie musiała sie poruszyć i zrobiła zwarcie czego skutkiem było wykasowanie pamięci. Dziś walczyłem z naprawa . dzięki za wszystko pozdrawiam:))
maki
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
SCM Tech 90 Super - Program
Panowie,
Jestem tu nowy i potrzebuje pomocy.
Mam SCM Tech 90 Super i niestety Maszyna zgubiła Software bo długo stała niepodłączona.
Program w niej był Tria 4000.
Czy ktoś ma jakieś namiary kto to może zaprogramować bądź skad taki program mogę wziąć ?
Jestem z Wielkopolski okolice Wągrowca .
Muszę to jakoś wskrześić
Dzięki z góry za pomoc.
Jestem tu nowy i potrzebuje pomocy.
Mam SCM Tech 90 Super i niestety Maszyna zgubiła Software bo długo stała niepodłączona.
Program w niej był Tria 4000.
Czy ktoś ma jakieś namiary kto to może zaprogramować bądź skad taki program mogę wziąć ?
Jestem z Wielkopolski okolice Wągrowca .
Muszę to jakoś wskrześić

Dzięki z góry za pomoc.