Zdalny odczyt licznika
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Zdalny odczyt licznika
Witam.
Mam pytanie do kolegów biegłych w temacie. ZEORK mnie uszczęśliwił licznikiem z antenką i inkasent nie musi biegać. Czy ja też mogę w jakiś sposób odczytywać na kompie. Numery IP i tel niby mam.
Mam pytanie do kolegów biegłych w temacie. ZEORK mnie uszczęśliwił licznikiem z antenką i inkasent nie musi biegać. Czy ja też mogę w jakiś sposób odczytywać na kompie. Numery IP i tel niby mam.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Tego modelu nie znam, ale w wiekszosci sie da.
Robie sporo czesci do takich licznikow, nawet dzisiaj
W tych co ja robie, maja dedykowane oprogramowanie, wiec tu pewnie producent tez posiada.
Ostatnio czytalem o licznikach z francji, ze nie wymagaja dodatkowego softu do sprawdzania, ale nie pamietam producenta.
Ogolnie temat jest do opanowania.
Robie sporo czesci do takich licznikow, nawet dzisiaj

W tych co ja robie, maja dedykowane oprogramowanie, wiec tu pewnie producent tez posiada.
Ostatnio czytalem o licznikach z francji, ze nie wymagaja dodatkowego softu do sprawdzania, ale nie pamietam producenta.
Ogolnie temat jest do opanowania.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

-
- Kontakt:
Jeszcze ciekawostka.
Najnowsze liczniki el, posiadaja mozliwosc sprawdzenia rodzajów i producentow urządzeń pracujacych pod danym przyłączem. Oczywiscie takie informacje istnieja w urzadzeniach powiedzmy z ostatniej dekady.
Pare ladnych lat temu byla juz mozliwosc przesylu wraz z pradem w sieci (jeszcze wtedy 220V) dodatkowych sygnalow jak np protokolow internetu.
Najnowsze liczniki el, posiadaja mozliwosc sprawdzenia rodzajów i producentow urządzeń pracujacych pod danym przyłączem. Oczywiscie takie informacje istnieja w urzadzeniach powiedzmy z ostatniej dekady.
Pare ladnych lat temu byla juz mozliwosc przesylu wraz z pradem w sieci (jeszcze wtedy 220V) dodatkowych sygnalow jak np protokolow internetu.

-
- Kontakt:
Cos na zasadzie adresu MAC karty sieciowej w komputerach. Kazdy producent ma swoja czesc numeru.
Znajde ten artykul to wkleje linka.
O i prosze:
http://www.rmf24.pl/ciekawostki/news-li ... nId,429984
Znajde ten artykul to wkleje linka.
O i prosze:
http://www.rmf24.pl/ciekawostki/news-li ... nId,429984

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Sorki ze wtrące swoje ;
- mozesz mi powiedziec dlaczego była ? czyli na obecna chwile sie nie da ?maz pisze:Pare ladnych lat temu byla juz mozliwosc przesylu wraz z pradem w sieci (jeszcze wtedy 220V) dodatkowych sygnalow jak np protokolow internetu.
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.