Dość często robie pcb i dlatego wcześniej wypowiadałem sie w temacie . Od jakiegoś czasu problem samodzielnego wykonania wysokiej jakości PCB rozwiązałem. Wykonuje płytki starą metodą termotransferu .I tu wskazówka , należy szukać odpowiedniego materiału do wydruku z drukarki laserowej , mam na myśli odpowiedniego papieru . Druk na nawet dobrej jakości papierze kredowym nie zapewnia odpowiedniej jakości przeniesienia ścieżek.
Ale są materiały które zapewniają niemal 100% przeniesienie tonera na PCB .praktycznie żadnych problemów z odklejeniem po "sprasowaniu " papieru do laminatu oraz 99,8 przeniesienie tonera na laminat .
...
modna jest ostatnio metoda sublimacji . Można też spróbować wydruku na papierze do pieczenia . To info jest jedynie po to aby potrzebujący poprostu dobrze poszukali.
...
Oczywiście nie neguje idealnej sytuacji bezposredniego nadruku na laminat .Ale jak na razie nikt nie opracował jakiejś taniej metody dla jednostkowego wykonania PCB.Idea i praktyka naświetlania laserem proszku do ksero na laminacie pewnie działa ale kogo będzie na to stać oraz z tym chyba wiecej zachodu niż z dobrym termotransferem .