czyli pewnie R35 :-/ w ostatecznosci moglo by byc, jesli jest to okraglenumerek pisze:gatunek stali to nie pamiętam ale cos z Rxx
w każdym razie to były rury ciągnone na zimno precyzyjne
1 mb-40 zl
rozumiem, ze przez termin honowanie rozumiemy szlifowanie powierzchni wewnetrzych poprzez zastosowanie zlozonego ruchu ksztaltowania bedacego zlozeniem ruchu obrotowego (juz nie pamietam czego, honownice widzialem raz w zyciu z dziesiec lat temu) i ruchu posuwisto zwrotnego. mozna honowac powierzchnie zewentrzne?numerek pisze: honowanie kosztowalo mnie 48 zł/szt głebokość -825 mm
honowanie jak pisał Piotrjub to stosowany proces -i o wiele tańszy jak szlifowanie bezkłowe
kazdy zakład szlifujacy cylindry silników powinien ci to zrobic o ile maja tak małe glowice
mi najbardziej zalezy na powierzchni zewnetrznej, tak by po chromowaniu i szlifowaniu uzyskac wymiar nominalny 35mm w tolerancji do 0.02-0.05mm wglab materialu.
srodek moze byc w zasadzie surowy, jesli to bedzie rura bezszwowa
licze sie z tym, ze moze to byc nawet kilkanscie razy drozsze od zwyklej chamskiej rury ze stali "czarnej", dlatego na poczatek najchetneij bym kupil tylko jedna sztange czegos takiego. jak sie da kupic dwa metry, to jeszcze lepiej i tak sie ciagle w domu potykam o jakies zelaztwo (pizzac tego posta stopami smyram korpus od frezarki lezacy pod biurkiem).upadły_mnich pisze:jak najbardziej honowanie jest stosowane również przy amortyzatorach...samolotowych
w mojej byłej firmie powszechne były rury precyzyjne ze stali 30HGSA a to jest dobra stal, spokojnie można ulepszać cieplnie po spawaniu lub jak ktoś woli spawać po ulepszaniu(w drugą stronę trochę trudniej)
wiem, że firma kupowała jak była potrzeba dosłownie po kilka metrów takiej rury
nie wiem jak z ceną bo Re ma lepsze blisko 3 razy niż 18G2 to cena...też może być wyższa.
GDZIE MOZNA KUPIC TA RURE??